Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder ziet vreemde vlek op dochters nagel – 1 dag later moet ze met spoed naar het ziekenhuis

Eindelijk, de zomer komt eraan en daarmee alle dingen die dit zo´n heerlijk seizoen maken. In de zon liggen, zwemmen, barbecueën, picknicken… het zijn slechts een aantal van die dingen die ik graag doe als de zon schijnt.

Maar helaas, de zomer komt ook met een aantal irritante dingen, zoals teken.

Het zijn niet alleen walgelijke bloedzuigers, maar verspreiden ook gevaarlijke ziektes zoals tekenencefalitis en de ziekte van lyme.

Vorig jaar kwam een moeder uit Ohio er achter hoe algemeen verspreid teken in de zomer kunnen worden.

Beka Setzer haar dochter Emmalee was in de tuin, precies aan het doen waar kinderen goed in zijn: spelen, plezier hebben en vies worden.

Na een leuke tijd spelen onder de sproeier zat Emmalee onder de kleine zwarte stippen. Haar benen, armen, buik en oksels zaten vol met deze mysterieuze stippen.

In eerste instantie dacht Beka dat het graszaden waren en ze probeerde ze af te borstelen. Maar ze was geschokt toen ze door had wat het eigenlijk waren.

Het bleek dat het de larven van teken waren. Beka deed er uren over om meer dan 150 uit haar dochtertje haar lichaam te halen.

Nadat het Beka was gelukt om haar dochter vrij te krijgen van de kleine teken, waste ze haar en verschoonde haar beddengoed.

Maar de volgende ochtend had Emmalee koorts en opgezette lymfeklieren. Beka bracht haar onmiddellijk naar de dokter, waar ze getest werd om de ziekte van lyme. Gelukkig kwamen Emmalee haar testen negatief terug, maar om het zekere voor het onzekere te nemen, gaven ze haar wel antibiotica.

Na het voorval, voelde Beka zich verantwoordelijk om andere ouders te waarschuwen en haar verhaal op Facebook te delen. Dit gebeurde in de zomer van 2016, en haar berichten zijn sindsdien door meer dan een half miljoen mensen gedeeld.

Nu dat het weer zomer is en het tekenseizoen al begonnen is, is het een goede herinnering om voorzichtig te zijn – zeker als je in een gebied met hoog risico bent of woont.

Deel dit artikel alsjeblieft met je vrienden op Facebook, om andere ouders te waarschuwen voor de gevaren van teken!
[fblike]