Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder wordt zwanger, ondanks anticonceptie. Ik begrijp waarom

Als je niet zwanger wilt worden, zijn er verschillende dingen die je kan gebruiken. Alles van anticonceptiepillen en condooms tot spiraaltjes. De meeste anticonceptiemiddelen zijn zeer effectief, maar er is altijd een kleine, kleine kans dat je alsnog zwanger wordt.

Een persoon die een zeer onverwachte verrassing ontving, was Lucy Hellein en haar man uit Alabama.

Het echtpaar had al twee kinderen en na het tweede kind koos Lucy voor een spiraaltje.

Volgens de fabrikant, Mirena, biedt hun spiraaltje 99 procent bescherming.

Maar toen Lucy op een dag haar gynaecoloog bezocht, kreeg ze verrassend nieuws. Ze was zwanger van haar derde kind!

Ze was ervan overtuigd dat ze hoogstens een paar weken zwanger kon zijn, maar toen een echografie werd uitgevoerd, bevestigde de verloskundige dat ze al 18 weken zwanger was.

Het spiraaltje bleek nergens te zijn en de dokters dachten dat het er gewoon uit was gevallen zonder dat Lucy het had opgemerkt. Maar Lucy vermoedde dat de dokters het bij het verkeerde eind hadden, ze dacht niet dat het bij haar onopgemerkt zou zijn gebleven. En ze zou snel gelijk krijgen!

Op 27 april werd Dexter Tyler, een gezonde en sterke babyjongen, geboren via een keizersnee. Maar het was niet alleen Dexter dat de dokters in Lucy’s buik vonden. Achter haar baarmoeder zat het spiraaltje dat Lucy tegen een mogelijke zwangerschap had moeten beschermen.

“Dexter was absoluut bedoeld een wonder. Zijn oorspronkelijke uitrekendatum was 4 mei en zelfs de dokter zei: ‘de kracht was enorm bij deze’, “vertelt de moeder Metro.

Volgens medische professionals beschermt een spiraaltje dat correct is ingebracht tegen ongewenste zwangerschap omdat het de eierstokken en het sperma defect maakt, maar om de een of andere reden werkte het niet in het geval van Lucy.

In deze ongelooflijke foto zie je dat pasgeboren Dexter het spiraaltje vasthoudt.

Deel dit verhaal als je ook denkt dat Dexter een echt wonder is. Soms loopt het leven niet zoals je gepland had, maar het kan nog steeds geweldig zijn!
[fblike]