Search
Close this search box.

Moeder weigert zoon op te geven ondanks ‘laag IQ’ – 29 jaar later bewijzen ze hun gelijk

Ondanks een moeilijke start in zijn leven had Ding Ding iemand die hem steunde en nooit stopte met vechten voor hem: zijn moeder.

Ding Ding werd 29 jaar geleden geboren in Centraal China. Tijdens zijn geboorte stierf hij bijna aan verstikking en hij werd vervolgens gediagnosticeerd met een hersenaandoening.

De dokters adviseerden de moeder van Ding Ding om hem op te geven omdat hij waarschijnlijk gehandicapt of met weinig intelligentie zou opgroeien. Zijn vader was het daarmee eens en zei hetzelfde tegen zijn vrouw. Hij dacht dat Ding Ding een last zou zijn voor de hele familie, volgens South China Morning Post.

Maar de moeder van Ding, Ding, Zou Hongyan, weigerde haar zoon op te geven – en 29 jaar later, heeft Ding Ding aangetoond dat de dokters en zijn vader er ver naast zaten.

Zou Hongyan besloot haar man te scheiden en Ding Ding zelf op te voeden, dat was financieel gezien niet makkelijk, maar het lukte Zou dankzij haar full time baan en twee part time banen.

Ze stopte al haar vrije tijd in haar zoon. Ze bracht hem naar therapiesessies, speelde spelletjes met hem en deed puzzels met hem om zijn intelligente te stimuleren. Ze was vastbesloten om Ding Ding te laten opgroeien en grootse dingen te laten doen, ondanks zijn afwijking.

¨Ik wilde niet dat hij zich zou moeten schamen voor zijn fysieke problemen. Omdat hij niet alle mogelijkheden had op veel gebieden, was ik vrij streng met dat hij hard moest werken om bij te blijven,¨ zei de moeder van Ding Ding.

Ze stond er bijvoorbeeld op dat haar zoon leerde om met stokjes te eten, hoewel dat moeilijk voor hem was.

En het harde werk van Ding Ding betaalde zich uit. Vandaag de dag is haar zoon 29 jaar oud en studeert bij een van de beste universiteiten ter wereld: Harvard.

Ding Ding zegt dat hij alles te danken heeft aan zijn moeder wat betreft zijn academische mogelijkheden.

En terwijl Ding Ding studeert in Amerika is zijn moeder nog steeds in China. Ding Ding mist haar erg en beschrijft haar als zijn ´spirituele mentor´.

https://youtu.be/aHtM7q5jvzg

Niemand geloofde in Ding Ding, zelfs zijn vader niet. Maar dankzij het doorzettingsvermogen van zijn moeder heeft Ding Ding het veel verder geschopt dan de meeste mensen.

Het verhaal van Ding Ding bewijst dat niets onmogelijk is als je hard werkt! Deel dit als je ook werd geïnspireerd door zijn succes!
[fblike]