Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder wacht tot haar autistische zoontje mag spreken bij een toneelstuk – totdat de leraar de microfoon afpakt.

Kinderen zijn bijzonder kwetsbare kleine mensen. We hopen hen voor te bereiden op de echte wereld door middel van onderwijs en discipline, maar er is een behoorlijke hoeveelheid liefde en mededogenheid die ook aan hen moet worden overgedragen als we dat doen.

Kinderen kunnen extreem gevoelig zijn en beschikken nog niet over de gaven die ze nodig hebben om alles te begrijpen.

Dit geldt nog meer voor kinderen met speciale behoeften.

Nu is een moeder in woede bij een incident op de school van haar zoon – en het hele internet lijkt aan haar zijde te staan.

Amanda Riddle uit Nutter Fort, West Virginia was enthousiast om haar 6-jarige zoon Caleb te zien optreden tijdens het Thanksgiving-toneelstuk van de school.

Maar een incident zou de hele ervaring verzieken – voor zowel moeder als zoon.

Toen zoon Caleb, die licht autistisch is, tegen het einde van het stuk de microfoon benaderde om iets te zeggen, griste een leraar hem weg.

De reactie van de jongen is nogal hartverscheurend: hij roept eenvoudigweg “Oh nee!” En blijft snikken bij de lege microfoonstandaard.

‘Ze is gewoon weggegaan en heeft de microfoon van hem afgenomen,’ zei moeder Amanda, eraan toevoegend dat hij de Thanksgiving-kalkoen speelde. “Mijn hart brak, om dat te zien.”

Amanda heeft later een video van het incident geplaatst, die je hieronder kunt zien:

Verontwaardiging

Terwijl moeder Amanda woedend is, heeft de school gereageerd door te zeggen dat hun personeel en leraren echt om hun studenten geven.

Volgens de school had Caleb al zijn rol in het stuk geleverd en was er geen tweede ‘lijn’ gepland. De lijn in kwestie? Caleb wilde eenvoudigweg zeggen “schrokken opslokken”.

Ouders hebben overal verontwaardiging uitgesproken over het onbezonnen gedrag van deze leraar en lijken het volmondig eens te zijn met moeder Amanda:

“Wat zou het pijn hebben gedaan om hem een ​​paar extra seconden te geven om ‘Eten Eten’ te zeggen?” Vroeg de betraande moeder.

Wat vind je van dit incident? Deel gerust je opmerkingen en mening op Facebook.