Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder waarschuwt andere ouders na ranzige ontdekking in dochters haar

De zomer is er bijna. Dat betekent: zon, zwemmen, spelletjes, reizen, kamperen, barbecue, ga zo maar door.

Maar vele kinderen en volwassenen onderschatten nog steeds de echte gevaren van kamperen: namelijk gebeten worden door een teek.

“Ach, dat overkomt me nooit,” denken velen.

Maar een piepkleine teek kan eigenlijk je hele leven omvergooien, en om alles nog moeilijker te maken, zijn de symptomen niet altijd duidelijk.

Jessica Griffin, een moeder, ondervond dit toen ze ontdekte dat haar dochtertje op een ochtend verlamd was.

Jessica Griffin waarschuwt nu ook andere moeders en vaders om voorzichtig te zijn en hun kinderen te inspecteren op tekenbeten.

De waarschuwing komt er na een vreselijke gebeurtenis die het hele gezin terroriseerde.

Mama Jessica herinnert zich het angstaanjagende moment waar haar dochter Kailyn op een ochtend wakker werd en niet kon wandelen. Ze had zelfs moeite om te praten.

Jessica bracht haar dochter in allerijl naar het universitair ziekenhuis van Mississippi waar de dokters een bloedstaal afnamen en een scan van haar hoofd maakten.

Kailyn kreeg daarop de diagnose ‘verlamming door teek’, schrijft de moeder op Facebook.

Tekenverlamming kan zowel honden als mensen treffen.

Wanneer een teek zijn slachtoffer bijt, injecteert het zijn speeksel, wat een negatief effect heeft op het immuunsysteem. Dit veroorzaakt een tijdelijke verlamming, en in extreme gevallen, de dood.

Het risico is groter wanneer de tekenbeet op het hoofd is.

Kailyn werd snel gehospitaliseerd en onder toezicht gehouden. Je kan je de enorme zorgen van haar ouders wel voorstellen.

“We werden opgeroepen in het ziekenhuis voor observatie en we hopen dat het goed komt! Laten we bidden voor ons meisje! Dit is de GROOTSTE angst die ik ooit heb gehad!” schreef de moeder.

Gelukkig verbeterde Kailyn haar toestand en herstelde ze traag maar zeker.

Moeder Jessica plaatste onlangs enkele updates over haar toestand, waaronder een foto van de teek die wed verwijderd uit Kailyns hoofdje.

“Ouders, controleer AUB het hoofd van jullie kind op tekenbeten! Het komt vaker voor bij kinderen dan bij volwassenen!” waarschuwt ze.

De reacties op het bericht van de moeder was ongezien.

Vele ouders deelden hun eigen verhalen over hoe ze tekenbeten vonden bij hun kinderen. Sommigen deelden zelfs enkele horrorverhalen waarin kinderen bijna stierven door verlamming door een tekenbeet.

Jessica zei dat ze geen idee had dat haar bericht zo snel zou gedeeld worden, maar ze was blij dat ze aandacht kon scheppen rond het gevaar van tekenbeten en tekenverlamming in het bijzonder.

“Het is iets ernstig, en wij hebben het ervaren! Zorg ervoor dat je altijd je schatjes controleert OVERAL op hun lichaam!”

Symptomen tekenverlamming
Symptomen komen voor tussen 2 en 7 dagen na de beet, en beginnen met zwakheid in beide benen, wat leidt tot verlamming.
De verlamming verspreidt zich naar de armen en hoofd binnen enkele uren en kan de ademhaling stoppen en kan zelfs leiden tot de dood.
Hoewel verlamming vele dieren en vee treft, zijn gevallen bij mensen eerder zeldzaam, en gebeurt het meestal bij kinderen jonger dan 10.

Het kon allemaal veel erger zijn afgelopen voor Kailyn, maar dankzij de snelle reactie van haar ouders en haar hospitalisatie, overleefde ze het gelukkig.

Vandaag is ze thuis van het ziekenhuis en volgens Jessica is alles “terug zoals normaal”.

Niet alle kinderen zijn echter even fortuinlijk als Kailyn, en daarom is het noodzakelijk dat we deze informatie verspreiden over tekenbeten en wat we kunnen doen om ons te beschermen.

Deel aub dit artikel zodat niemand een dergelijke tragedie moet meemaken tijdens de leuke zomer!
[fblike]