Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder vermoord ver krachter van dochter en dumpt hem in een greppel

Een Australische vrouw is veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor het vermoorden van haar vermeende verkr*chter, die volgens haar haar dochter dreigt aan te vallen tenzij ze weer s*ks met hem zou hebben. De 35-jarige Roxanne Eka Peters stak de 51-jarige Grant Jason Cassar door zijn hart met behulp van een keukenmes in haar huis in Capalaba, in de buurt van Brisbane, in december 2015. Ze bond vervolgens een touw om zijn nek en lichaam en sleepte het lijk ongeveer 1.6 km naar haar auto voordat zij zijn lichaam in een greppel achterliet.

Volgens een rapport van Daily Mail werd het lichaam van Cassar gevonden op Degen Road, Capalaba, de volgende dag door een lokaal echtpaar dat leidde tot de arrestatie van Peters. Bij inspectie bleek het lichaam meer dan 61 verwondingen te hebben, waaronder 10 cm steekwonden op zijn borst. Onderzoekers vonden ook steekwonden aan zijn penis en zijn slokdarm. Peters beweerde dat Cassar haar had verk*acht nadat ze haar had vastgebonden en haar kind had bedreigd, tenzij ze meer s*ks met hem zou hebben.

Het hooggerechtshof van Brisbane hoorde een vergelijkbare versie van gebeurtenissen tijdens de hoorzitting van Peters vorig jaar, toen aanklager David Nardone de rechtbank vertelde dat Cassar het huis van de vrouw had ingebroken en vroeg om ‘een meth cook-up te doen’. De 35-jarige, waarvan ook wordt gezegd dat hij een drugsverslaafde is, weigerde naar verluidt s*ks met hem te hebben. Cassar wilde geen nee als antwoord en dreigde haar jonge dochter aan te vallen. De rechtbank kreeg te horen dat Peters vervolgens naar de keuken rende om een ​​mes te pakken en hem herhaaldelijk neerstak, schreeuwend ‘je verkr*cht mij niet’.

Justitie David Bodice zei in het Hooggerechtshof van Brisbane dat Peters ‘aanzienlijke provocatie’ had vanwege Cassar’s verkr*chting en vernedering van haar, gevolgd door zijn dreigementen om haar kind schade toe te brengen. “Ik accepteer dat de steekpartij plaatsvond in omstandigheden waarin je woedend was door wat de overledene je had aangedaan en je opnieuw dreigde te doen,” zei hij. Hij verklaarde echter dat Peters onmiddellijk na het neersteken om hulp had moeten roepen en het was in haar nadeel dat ze geen respect had getoond voor de menselijke waardigheid van Cassar.

“In plaats daarvan begon je aan het proces van het eeltig weggooien van het overleden lichaam. Ongetwijfeld bleef jouw woede je houding ten opzichte van hem beïnvloeden,” zei Justice Bodice. Hij voegde eraan toe dat Peters opvoeding rond drugsgebruikers, waar ze werd blootgesteld aan s*ksueel misbruik, de woede had verergerd die ze voelde toen haar vermeende verkr*chter naar haar huis kwam op de dag dat hij stierf. De moord op Cassar was echter verwoestend geweest voor zijn familie, die volgens de justitie ‘nooit zal herstellen van zijn dood’.
Peters werd veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor doodslag en nog eens 18 maanden voor het schuldig zijn aan het bemoeien van het lijk van Cassar. Aangezien ze op het moment van haar veroordeling al enige tijd in de gevangenis heeft gezeten voor de misdaad, komt ze al in juni 2020 in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating.