Search
Close this search box.

Moeder verliest de voogdij over haar kinderen – om iets te doen wat veel ouders doen

Als je een nieuwe moeder bent, is het waarschijnlijk moeilijk om je baby zelfs maar een paar seconden uit je zicht te laten. Dus een paar uur weggaan van je baby en hem of haar laten slapen in de volgende kamer is misschien niet mogelijk.

Maar soms is het goed om naar het advies van anderen te luisteren, dat een jonge moeder uit Engeland tragisch genoeg te laat ontdekte.

De moeder liet haar twee zonen, beiden onder de leeftijd van vier, met haar in bed slapen. Maar toen maatschappelijk werkers kneuzingen bij een van de jongens vonden en haar vroegen te stoppen, luisterde de moeder niet – en dat betekende het verliezen van de voogdij over hen.

Veel ouders laten hun jonge kinderen met hen in bed slapen. Maar helaas brengt dit risico’s met zich mee die serieus moeten worden genomen.

Een moeder uit Peterborough, Engeland liet haar twee jonge zonen elke nacht in bed slapen. Maar toen maatschappelijk werkers haar vroegen te stoppen, luisterde ze niet. De maatschappelijk werkers hadden blauwe plekken bij de jongere jongen ontdekt en hoewel de verwondingen waarschijnlijk het gevolg waren van een ongeluk, probeerden de maatschappelijk werkers de moeder te ontmoedigen de jongens in haar bed te laten slapen.

Naarmate meer mensen zich zorgen maakten om de jongens, kregen de hulpverleners de opdracht om het gezin te blijven begeleiden en ondersteunen. Een blik door de medische dossiers van de jongere jongen onthulde een gebroken pols toen hij nog maar een paar maanden oud was.

De rechter die aan de zaak was toegewezen, was het erover eens dat de moeder veel van haar kinderen hield en ze niet opzettelijk zou schaden. Maar zelfs dan nog, vond hij het feit dat de jongens in hetzelfde bed moesten slapen als mishandeling

Bezorgd over de veiligheid van de kinderen, heeft de rechter geadviseerd dat de jongens ter adoptie worden aangeboden. Deze zaak bevindt zich nog steeds in de rechtbank en trekt sterke reacties van veel mensen, omdat blijkt dat 80 procent van de ouders jonge kinderen laat slapen met hun in bed, schrijft Twentytwowords.

Het is gebruikelijk dat ouders hun baby’s in bed laten slapen zonder zich bewust te zijn van de bijbehorende risico’s. Deel deze informatie alstublieft en laat anderen op de hoogte zijn van de gevaren om hun jonge kinderen naast hen in bed te laten slapen.
[fblike]