Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder verkoopt kribbe van overleden zoontje: Dagen later keert de koper terug en vraagt haar om in de koffer van zijn wagen te kijken

Zwanger worden en weten dat er een leven in je lichaam groeit is een ongelooflijk gevoel. Een gevoel dat alleen kan worden begrepen als je het hebt meegemaakt.

En hoewel te horen krijgen dat je zwanger bent ongelooflijk kan zijn, verkiezen veel mensen om de eerste drie maanden te wachten voor ze de boodschap overbrengen. Want de eerste drie maanden zijn de meest riskante en de kans op een miskraam is groter.

Een miskraam hebben is hoe dan ook altijd tragisch, maar wanneer je een kind verliest die bijna volledig ontwikkeld is, is iets verschrikkelijk dat geen enkele ouder zou mogen meemaken.

Valerie Watts uit de Amerikaanse staat Minnesota was negen maanden ver in haar zwangerschap en had alles voorbereid voor de geboorte van haar zoon.

Maar enkele dagen voor ze zou bevallen, voelde ze dat er iets fout was. Haar baby bewoog niet zoals hij anders deed.

Het bleek dat haar zoon Noah in haar buik gestorven was. Enkele dagen voordat hij zou geboren worden. Valerie was een gebroken vrouw.

Valerie had de moed niet om haar zoons spullen weg te gooien, en dus bleef zijn kamer een jaar lang onaangeroerd.

In mei 2014 ging Valerie eindelijk akkoord om de kribbe te verkopen, waar ze zo erg had op gehoopt om haar zoon in te kunnen leggen. Maar de kribbe houden was een constante herinnering aan de dood van haar zoon.

Een geïnteresseerde koper, Gerald, kwam langs bij haar thuis en zag de kribbe en vroeg meteen wat het moest kosten.

Ze gingen akkoord met een prijs en Gerald ging naar huis met de kribbe.

Ontdekt belang
Gerald wist niets over de Valerie’s tragedie, noch hoeveel de kribbe voor haar betekende. Laat staan dat hij wist dat het de laatste herinnering was die ze had van haar dode zoon. Hij vermoedde dat ze gewoon dingen aan het verkopen was omdat haar kinderen te groot geworden waren.

En daar is waar het verhaal verandert. Geralds vrouw had eventjes gebabbeld met Valerie tijdens de verkoop, en had gevraagd hoe oud haar zoon was. Ze was zeer verdrietig toen Valerie haar vertelde wat er gebeurd was.

Na de kribbe in de wagen in te laden en naar huis te keren, vertelde ze haar echtgenoot wat Valerie had meegemaakt. Gerald begreep maar al te goed hoe belangrijk de kribbe dus was voor de rouwende moeder.

“We besloten tijdens onze terugweg dat de kribbe teruggebracht moest worden,” vertelde Gerald aan Fox9.

Maar hij besefte ook dat het bed niet voor altijd bij Valerie kon blijven, ten minste niet in zijn huidige vorm. Wat ze niet wist, is dat Gerald een timmerman is, en hij had een goed idee…

Hij bouwde de kribbe om in een prachtige stoel die Valerie kon houden als mooie herinnering aan haar zoon.

En dus, een week na de verkoop van de kribbe, keerde Gerald terug naar Valerie met het prachtige geschenk. De kribbe, die uiteraard een pijnlijke herinnering was aan haar zoon, was nu een prachtige stoel die voor altijd in haar huis (en hart) kon blijven staan.

Je kunt je wellicht wel inbeelden hoe gelukkig Valerie was met het prachtige gebaar, en ze begon te huilen toen ze zag wat Gerald had gedaan.

https://www.facebook.com/fox11la/photos/a.10150726664480553.705387.160288360552/10154122619490553/?type=3

Er zijn jammer genoeg veel ouders die weten hoe Valerie zich moet voelen… Ongeacht hoe lang het geleden is dat je een kind bent verloren, je blijft voor altijd rouwen bij het verlies van een kind.

Voel je vrij om dit hartverwarmende verhaal te delen met je vrienden op Facebook, zodat het hun dag ook wat warmte brengt!
[fblike]