Search
Close this search box.

Moeder van 3 weken oude kind overleed aan een schedelbreuk en was positief getest op wiet en cocaïne.

In het Verenigd Koninkrijk vindt momenteel een ophefmakend proces plaats over een schrijnend geval van kindermishandeling. Een moeder van een drie weken oude jongen die overleed nadat hij 41 gebroken botten had, en haar partner, testten beiden positief op cocaïne en wiet nadat de jongen ziek werd.

Roxanne Davis (30) en Samuel Davies (24) worden beschuldigd van het veroorzaken van de dood van Stanley Davis.

De procureur James Newton-Price zei voor de rechtbank dat de baby op 28 maart 2018, op de leeftijd van amper 24 dagen, overleed als gevolg van een schedelbreuk en een hersenbloeding.

Hij had ook 32 breuken aan zijn ribben en negen beuken in zijn armen en benen, die opgelopen werden tijdens drie verschillende aangelegenheden.

Het is niet duidelijk wie van de twee verdachten de fatale verwondingen toebracht. Daarom vervolgt het openbaar ministerie omdat ze minstens beide toestonden op de hoogte waren van de mishandelingen van de ene of de andere partner.

De politie werd op 11 maart nog naar hun appartement opgeroepen naar aanleiding van een uit de hand gelopen ruzie.

Beiden stond ook bekend voor problematisch druggebruik.

Op 20 maart belde Davies nog met een dokter, zeggende: “Ik heb ernstige mentale gezondheidsproblemen en ik heb heel veel cocaïne gebruikt om ermee af te rekenen.”

De openbare aanklager ging verder: “Het is binnen enkele uren na dit telefoontje dat Stanley tekenen begon te vertonen die consistent zijn met een opzettelijk hersenletsel als gevolg van een schedelbreuk.”

Hij zei dat beide verdachten de volgende dag positief testten op drugs.

De beklaagden, die beiden dezelfde achternaam maar niet getrouwd zijn, ontkennen de aanklachten. Het proces loopt verder.

WE HOPEN VOOR DE NABESTAANDEN DAT DE VOLLEDIGE WAARHEID AAN HET LICHT KOMT EN DAT ER GERECHTIGHEID GESCHIEDT VOOR DE KLEINE STANLEY.