Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder staat terecht – dan vraagt de rechter 6-jarige dochter om de strafmaat te bepalen

Parkeerboetes kunnen een enorme klap zijn voor de portemonnee, vooral als je al moeite hebt je volgende loonstrookje te halen zonder de min in te gaan. Kinderen kunnen een grote kostenpost zijn.

Stel je voor dat je iets moet halen bij een familielid. Je rijdt naar zijn of haar huis, ziet dat er een druk feest aan de gang is in de buurt, en parkeert de auto even snel op de stoep. Als je na een paar minuten terugkomt, zit er een dikke parkeerbon op de ruit.

Dat is precies wat er gebeurde met een moeder van twee kinderen uit Providence, Rhode Island, in de Verenigde Staten. Ze kreeg een boete van maar liefst 100 dollar. Ze besloot om naar de rechtbank te gaan om het aan te vechten, met het risico dat de boete tot driemaal zo hoog kon worden als ze zou verliezen. Uiteindelijk vroeg de rechter aan haar 6-jarige dochter om haar moeder’s strafmaat te bepalen.

De moeder stopte bij het huis van haar nicht om iets op te pikken. Er was een feest aan de gang in de wijk, dus ze parkeerde op de enige mogelijke plek: op de stoep. Maar toen ze weer naar buitenkwam, stond de politie daar, vermoedelijk om het feestgedruis in te dammen.

Nu had ze een boete van 100 dollar te pakken, geld dat ze niet had. Ze besloot daarom om de boete aan te vechten in de rechtbank.

Dochter Janice
Terwijl ze aan het getuigen was vroeg de rechter aan de 6-jarige dochter Janice om op te staan. Toen vertelde hij wat haar moeder gedaan had en welke straffen hij kon uitdelen.

Nummer 1: Haar moeder de maximumboete laten betalen: $300

Nummer 2: De extra straf kwijtschelden en het laten op $100

Nummer 3: De boete halveren en bijstellen naar $50

Nummer 4: Haar met rust laten en niet laten betalen

Het kleine meisje was zwaar onder de indruk van het gebeuren.

Janice was nerveus en wist niet 100 procent zeker hoe ze moest antwoorden. Maar toen vroeg de rechter haar wat ze als ontbijt had gegeten. En toen de 6-jarige daarop antwoordde dat ze de hele dag nog niks gehad had, kwam de rechter tot een snelle beslissing.

“Stel je voor dat ik een deal maak met je moeder. Als zij een lekker ontbijt voor je koopt na het verlaten van de rechtszaal, dan laat ik het gaan deze keer. Is dat een goed voorstel?” vroeg de rechter.

De boete van de moeder werd kwijtgescholden, omdat de rechter medelijden met haar had en zich realiseerde dat ze allesbehalve een crimineel was.

Deel alsjeblieft als jij ook denkt dat meer mensen mededogen zouden moeten tonen met mensen die beschuldigd worden van overtredingen die niemand kwaad hebben gedaan.
[fblike]