Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder ontdekt bloedige blaasjes in mond van 1-jarige baby, diagnose van dokter laat haar verwoest achter

Juliano, het pas 1-jarige zoontje van Samantha Rodger had zware rode bobbeltjes en blaasjes in zijn mond.

De moeder nam hem mee naar een dokter, waar hij de diagnose kreeg: een griepje. De dokters probeerden Samantha gerust te stellen, door te zeggen dat het in het slechtste geval, de Hand-, Voet-, en Mondziekte is, wat normaal vanzelf weggaat na een week.

Hoewel, de volgende dagen werden de zweertjes en blaasjes groter en ernstiger, waardoor ze zich verspreidden over zijn hele nek en maag.

Juliano had enorm veel pijn en Samantha was erg gechoqueerd en bezorgd.

Ze snelde met haar kleine jongen naar het ziekenhuis waar hij aan verschillende tests werd onderworpen.

Uiteindelijk besloten de dokters om Juliano te testen op het Herpes type-1 virus (HSV), meldt Liftable. Tot Samantha’s grote bezorgdheid kwamen de tests positief terug.

Samantha had geen enkel idee waar haar zoon de virus zou kunnen hebben opgelopen. Ze kent niemand die het virus heeft, en een simpele knuffel en kus zou genoeg zijn om Juliano te besmetten.

“Het is ongelofelijk klote, want nu is het een levenslang probleem,” vertelt ze aan Liftable. “Ik weet niet hoe ik hiermee moet omgaan. Ik doe mijn best. Het breekt mijn hart, en ik kan niets doen om hem te helpen.”

Uiterst besmettelijk
Herpes is een uiterst besmettelijk. Het kan iedereen zijn, je beste vriend, je zus, broer, of je moeder,” zegt ze. “Als je een koortsblaar ziet of iets gelijkaardig, laat dan NIEMAND bij je baby!”

Je handen grondig en frequent wassen kan ook helpen om het virus niet verder te verspreiden.

Kom enkele stappen te weten over hoe je kan voorkomen dat dit bij jou gebeurt in de video hieronder:

Mijn hart brak toen ik de foto’s zag van de kleine Juliano. Arme, kleine stakker.

Hoewel er geen oplossing bestaat voor herpes, hebben herpespatiënten niet altijd een oplaaiing. Het kan dus perfect dat Juliano heel zijn leven lang geen oplaaiing heeft. Ik hoop echt het allerbeste voor deze kleine jongen.

Help ons aub met het verspreiden van het belang van handhygiëne en het ontsmetten van spullen rond kleine kinderen door dit verhaal te delen op Facebook.
[fblike]