Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder legt baby op bed en draait zich om – seconde later verandert haar leven voor altijd

Wat is er gezelliger dan knuffelen met je baby? Of wanneer de nacht valt, je baby naast je leggen in bed? Het is echter onderwerp van discussie voor vele mensen of het wel veilig is…

Want ja, het kan best gevaarlijk zijn om dit te doen, in sommige gevallen kan het zelfs levensgevaarlijk zijn voor baby’s. Als jij dus een van de mensen bent die zijn of haar baby naast je legt in bed, dan moet je dit zeker lezen.

Paige Ferguson en Blake Linton, trotse ouders, waren enkele vrienden gaan bezoeken toen hun 6 maanden oude zoontje Colton in slaap viel. De ouders besloten om Colton in het bed van hun vrienden te slapen te leggen. Ze stopten hem in bed met enkele kussens naast hem. Zo zou hij veilig en comfortabel zijn, dachten ze, schrijft People Magazine.

Maar kort nadat ze hem te slapen legden, viel Colton uit bed. En ook al was het bed helemaal niet hoog, het maakt helemaal niet uit. Want in die enkele seconden veranderde Coltons leven helemaal. Toen zijn ouders de kamer binnengingen en Colton op de vloer aantroffen, leek er niets ernstig aan de hand te zijn.

Slechts een buil
In een bericht op Facebook beschrijft moeder Paige het tragische ongeluk.

“Hij had een buil op zijn hoofd. Een buil. Hij huilde, leek alert en lachte zelfs,” schrijft ze. “Maar omdat we bezorgde ouders zijn besloten we toch om hem te laten checken door de arts.”

De ouders waren zeker dat de dokter zou zeggen dat het slechts een buil was en niets om zich zorgen over te maken. Maar wat waren ze verkeerd. Tot de grote consternatie van de ouders was Colton helemaal niet ok. Vanaf dat moment veranderde zijn leven helemaal.

“Hij had zijn schedel beschadigd en had een bloed lopen in zijn hersentjes,” schrijft de moeder. “Ik ga hier even hard zijn… het kan zijn dat Colton nooit zal leven. Colton zal misschien leven en niet kunnen lopen of wandelen, Colton zal misschien wel ok zijn, Colton zal misschien mentaal gehandicapt zijn. Het is aan het lot nu, en hij is nog steeds aan het vechten voor z’n leven. Dit is een nachtmerrie.”

Het vreselijke nieuws heeft de ouders terneergeslagen.

En desondanks de deskundige hulp van meer dan 20 dokters en verpleegsters die voor de baby zorgden, kon niemand met zekerheid zeggen of Colton dit zou overleven.

Paige: “Ik wist dat er iets verkeerd was toen ik vroeg of hij het goed zou maken, en iedereen antwoordde gewoon, “We doen wat we kunnen.’ Niemand antwoordde met “Ja”.

Paige vernam later dat Coltons bloeding zo ernstig was dat het leed tot een hartstilstand.

Gedurende een volledige maand onderging hij gecompliceerde operaties en een MRI-onderzoek dat leed tot vreselijk nieuws. Colton had zo’n groot hersenletsel opgelopen dat hij in een vegetatieve toestand zou verkeren voor de rest van zijn leven. Zelfs indien hij het zou overleven.

Waarschuwen andere ouders
Paige zegt dat ze ervoor gekozen heeft om het tragische verhaal van haar familie te delen om andere ouders te waarschuwen.

“Ik wil niet dat andere ouders dit moeten meemaken… Ik wens dit geen enkel kind toe.”

In haar Facebookbericht vraagt ze ook aan ouders om alle builen op het hoofd van hun baby ernstig te nemen. In haar geval, was het de ‘paranoia’ van de ouders dat Coltons leven heeft gered.

In april kon Colton eindelijk zijn oogjes openen en de dokters hebben hem uit het ziekenhuis ontslagen. Hij gebruikt een voedingssonde en neemt dagelijks medicatie om te overleven. Maar er is nog hoop.

“Hij is het sterkste kind dat ik ooit heb gezien,” zegt ze. “Door het hartstilstand was Coltons volledige brein beschadigd. Ik zal alles doen dat ik kan om ervoor te zorgen dat hij een gelukkig leven heeft. Ik denk echt dat hij meer zal kunnen dan wat de dokters denken. Maar ik ben ook wel angstig voor de toekomst.”

Dergelijke ongelukken gebeuren meestal door stommiteiten of kleine onoplettendheden. De pech die deze familie heeft gehad kan ons wel wat leren: Houd altijd een oog in het zeil wanneer je baby in een volwassenen bed slaapt, ook al denk je dat het veilig is.

Het is zeer triestig dat iemand die nauwelijks begonnen is met leven zo ernstig gewond is geraakt. Maar gelukkig blijkt Colton een echte vechter te zijn.

Deel aub dit artikel op Facebook met je vrienden zodat meer ouders begrijpen hoe groot de gevolgen kunnen zijn indien je je kind in een groot bed laat liggen.
[fblike]