Search
Close this search box.

Moeder laat twee baby’s sterven door verwaarlozing in appartement – beenderen per toeval ontdekt door brandweer

Het was de scene van een ware tragedie in Lünen, een dorpje in Duitsland. Iets wat geen enkele ouder ooit wenst mee te maken. Maar helaas is het de bittere realiteit van een gezinsdrama in Duitsland.

Twee baby’s werden er dood teruggevonden in een appartement vol met afval nadat hun moeder hen verwaarloosd had om te kunnen gaan feesten. Dat meldt het Duitse magazine Wunderweib.

De 35-jarige moeder, die als serveerster in een restaurant werkt, werd ondervraagd door de correctionele rechtbank in Dortmund voor ernstige kinderverwaarlozing, maar kreeg uiteindelijk slechts drie en een half jaar gevangenisstraf.

De beslissing van de 35-jarige moeder om haar kinderen te verwaarlozen leed uiteindelijk tot hun dood in haar appartement. Moederziel alleen, uitgehongerd.

De kleine Marie was slechts 6 maanden oud, maar haar moeder had nog een tweede dochtertje, Emma, die – hou je vast – slechts 3 weken oud was toen ze stierf.

Beenderen per toeval ontdekt
Bovendien was het ook per toeval dat de beenderen van de twee meisjes gevonden werden in 2012, toen de brandweer een noodoproep beantwoordde in het appartement.

Hoewel de doodsoorzaak nog een mysterie blijft, hebben forensische wetenschappers ernstige tekenen van extreme ondervoeding ontdekt.

De 35-jarige vrouw zou haar kinderen al langer dan 12 uur alleen hebben gelaten om te gaan werken en daarna de bloemetjes buiten te zetten met enkele vrienden.

Nog twee zwangerschappen
Alsof dit nog niet genoeg was, raakte dezelfde vrouw nog maar liefst twee keer zwanger.

Gelukkig werden deze twee kinderen voor adoptie opgegeven bij hun geboorte.

En een psychiatrisch rapport stelde echter vast dat de verdachte verstandelijk beperkt was en een persoonlijkheidsstoornis had.

Doodsoorzaak
Door de afwezigheid van een precieze doodsoorzaak, werd geen veroordeling voor doodslag of moord gevorderd.

Daarenboven werden al 4 maanden van de 3 en een half jaar gevangenisstraf reeds uitgezeten, door de lange duur van de rechtszaak.

Het schokt me, wanneer je denkt dat de beenderen van deze twee baby’s per toeval werden gevonden, en dat de moeder nog twee keer extra zwanger was.

Deel aub dit artikel zo vaak als mogelijk, in de hoop dat dergelijke vreselijke gebeurtenissen nooit meer gebeuren. Rust in vrede, kleine engeltjes.
[fblike]