Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder laat 18-maanden oude zoon voor flatgebouw achter om 800 km verderop vrienden te bezoeken.

Een vrouw die gearresteerd werd wegens het achterlaten van haar peuter om 800 km verderop vrienden te bezoeken, vertelde de politie dat ze niet begreep waarom er zo een gedoe over gemaakt werd.

De 39-jarige moeder, die niet bij naam genoemd werd, liet haar jonge zoon achter op de trappen van een flatgebouw in de stad Shychyolkovo, ten noordoosten van Moskou in Rusland.

Volgens de politie had de vrouw constant ruzie met haar vriend, die niet wilde dat het kind in zijn flat woonde.

De moeder, die geen eigen plak had om te wonen, wilde van haar zoon af in de hoop dat haar leven zo eenvoudiger zou zijn.

Ze verklaarde aan de politie: “Ik was die ochtend opgestaan nadat mijn vriend naar het werk vertrokken was. Ik gaf hem te eten, gaf hem medicijnen voor zijn verkoudheid en ging met hem wandelen. Ik bracht hem naar dat flatgebouw en zei hem dat hij daar op mij moest wachten, en dan vertrok ik.”

Volgens de lokale media nam de moeder vervolgens een trein naar de stad Saratov – ongeveer 800 km verderop.

De moeder zei dat ze het kind niet met zich meenam omdat hij een last betekende. Het kind werd huilend en doodsbang aangetroffen door de inwoners van het flatgebouw die meteen de politie belden.

De peuter werd naar het ziekenhuis overgebracht voor controle, terwijl de politie online en via de lokale media foto’s verspreidden in de hoop de moeder op te sporen.

Ze verklaarde aan de politie: “Ik bezocht een vrouwelijke vriend en verbleef twee weken in haar appartement.”

Twee weken later ontdekte dat de moeder opnieuw onderweg naar huis was en arresteerden haar op de trein.

De moeder was naar verluidt verrast om te horen dat ze gezocht werd door de politie, en zei tijdens haar aanhouding: “Ik wist niet dat het allemaal zo serieus was.”

Een politiewoordvoerder zei dat de moeder werd aangeklaagd wegens kinderverwaarlozing en het in gevaar brengen van een kind. Ze zal ook uit haar ouderlijke rechten ontzet worden.

De peuter werd uit het ziekenhuis ontslagen en wordt momenteel opgevangen in een pleeggezin. Zijn moeder riskeert drie jaar gevangenisstraf als ze schuldig bevonden wordt.