Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder hoort krijs uit babyfoon, rent naar kinderkamer en beseft dat baby niet alleen is

Wanneer de moeder een krijs hoort uit de babyfoon, haast ze zich onmiddellijk naar de kinderkamer, waar ze beseft dat de situatie kritiek is.

Met de technologie van vandaag is het veel gemakkelijker om te volgen wat onze kinderen doen dan voorheen. Er zijn babycams en andere systemen die een waarschuwingssignaal uitzenden wanneer zich er een probleem voordoet.

Maar toen Roy en Bernita Rogers pas ouders waren, was de technologie niet zo goed ontwikkeld, maar gelukkig kon de enigszins eenvoudigere apparatuur toch het leven van hun kindje redden.

Het paar had er lang van gedroomd om een groot gezin te vormen, maar had veel moeilijkheden. Bernita was al drie keer zwanger geweest, maar geen van de kinderen had de geboorte overleefd, vertelde ze aan Oprah Winfrey.

„Ik probeerde een leeg gat te vullen”
„Ik zou graag een kind krijgen, een kind waar je voor kunt zorgen en dat je in je armen kunt houden. En tot slot bereik je een punt waar je weet dat je nooit het lege gat dat in je hart is ontstaan zal vullen.”

Het echtpaar gaf niet op, maar rond die tijd kwamen ze een zwerfkatje tegen. Deze kleine straatkat noemden ze Midnight en werd een licht in het leven van het paar. Hij kon een kind niet vervangen, maar hij gaf het koppel geluk en kalmte.

„Ik ben ervan overtuigd dat het een wonder was”
Een jaar later geschiedde een klein wonder! Bernita was zwanger en beviel van een gezond meisje, Stacey.

„Ik ben ervan overtuigd dat de geboorte van Stacey een wonder was. Ik weet niet hoe ik het op een andere manier moet uitleggen… we hebben zo lang gewacht en dat maakte haar zo bijzonder.”

Sommige ouders kiezen er voor om hun kinderen bij dieren vandaan te houden, maar dat deden Stacey’s ouders niet. Een beslissing die haar leven zou redden. Midnight was ook heel blij met de geboorte van Stacey en besloot haar persoonlijke lijfwacht te worden.

Stacey werd ziek
Toen Stacey zes weken oud was, werd ze ziek, maar haar kinderarts zei dat het waarschijnlijk gewoon een verkoudheid was. Maar slechts een korte tijd later, toen Stacey in haar wieg sliep en de ouders een etentje hadden, kwam de kat op Bernita’s schoot zitten en deed heel raar. Bernita begreep niet wat ze wilde en wimpelde haar af.

Echter, kort daarna hoorde ze gekrijs uit de babyfoon. Ze ging onmiddellijk naar de kinderkamer en was getuige van een schokkende aanblik. Haar dochter Stacey was blauw aangelopen en ademde niet.

Het was Midnight die in de babyfoon krijste en blies om hulp te roepen.

Het paar ging onmiddellijk met hun dochter naar het ziekenhuis, waar bleek dat Stacey aan ademhalingsfalen leed en dat de situatie kritiek was. Maar, met de ongelooflijke hulp van de kat, kon het leven van Stacey worden gered.

Zonder de kat zou Stacey het waarschijnlijk niet hebben overleefd. Bekijk de onderstaande video voor meer info over deze heroïsche actie!