Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder geeft borstvoeding naast een openbaar zwembad tot ze wordt gestopt – haar reactie ging dan viraal

Een geboorte is een van de meest natuurlijke dingen in de wereld, net als borstvoeding geven. Of een vrouw nu kiest of gedwongen wordt om keizersnede te ondergaan en of ze al dan niet borstvoeding geeft. Borstvoeding geven in het openbaar is en blijft echter een onderwerp dat voor controverses blijft zorgen.

Stephanie Buchanan kan hierover getuigen. Ze is de moeder van Roman, een jongen van drie maanden oud, en bevond zich met haar schoonzus in Mora, Minnesota, bij een openbaar zwembad. De twee vrouwen genoten van een mooie zomerdag, waar hun 6 kinderen zich ook rond en in het zwembad bevonden.

Toen Roman honger begon te krijgen, voedde Stephanie hem terwijl ze op het gazon bij het zwembad zat. Een vrouw kwam toen naar haar toe en vroeg haar om zichzelf te bedekken omdat haar kinderen zich in het water bevonden. Toen kwam een medewerker haar ook vertellen om zichzelf te bedekken of naar de kleedkamer te gaan.

Stephanie’s schoonzus gaf ook borstvoeding en geloofde haar oren niet. Ze weigerden zich te bedekken of weg te gaan, totdat een politieagent arriveerde en haar vroeg om samen met haar kinderen naar huis te gaan. De wet in de staat Minnesota laat het echter toe voor moeders om borstvoeding te geven, zelfs als de tepel even onbedekt is.

Stephanie voelde zich beledigd en besloot daarom om haar verhaal te vertellen op haar Facebook-account. In de video hieronder kun je zien hoe ze besloot om te reageren en ze nodigt moeders die borstvoeding geven nu uit om zichzelf volledig te laten gaan.

Borstvoeding is iets volkomen natuurlijks en ook wettelijk toegelaten. En gelukkig maar! Voel je vrij om dit artikel met je geliefden op Facebook te delen!
[fblike]