Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder en kinderen belanden met auto in de sloot – vrachtwagenchauffeur en omstanders redden het drietal

Deze ochtend zag Stefan van Leeuwen een auto in het water bij het dorpje Stompetoren (gemeente Alkmaar). Hij aarzelde geen moment, zette zijn vrachtwagen langs de kant en redde met omstanders de moeder met twee kinderen uit de auto.

NH Nieuws bericht dat eerder deze ochtend de auto van een vrouw en haar twee kinderen in de sloot belandde. Het is nog niet bekend hoe het voertuig daar terecht kwam.

“Ik had niet gezien wat er precies gebeurd was, maar ik zag allemaal mensen rennen”, vertelde de vrachtwagenchauffeur aan NH Nieuws. Hij zette de auto aan de kant en rende ook naar het water toe.

Met zo’n vijf man sprongen ze in de sloot. De auto bevond zich op dat moment op zijn zijkant en moest tegen worden gehouden, anders zou het voertuig ondersteboven komen te liggen. Binnen de auto waren de moeder en kinderen hevig in paniek.

Stefan zakte steeds verder weg in de modder, door het gewicht van de auto. Door de kracht ging hij zelfs door zijn enkel! Toch zette de helden door en na een tijdje konden eerst de kinderen worden bevrijd – en als laatste de moeder.

“De moeder en kinderen waren helemaal in shock”, vertelde hij. Zelf moest hij voor controle naar het ziekenhuis voor zijn enkel. Gelukkig bleek deze niet gebroken te zijn.

Wat een geweldige actie van Stefan en de omstanders! Ze aarzelden niet en konden gelukkig de moeder en kinderen helpen. Een heel groot compliment voor het snelle en heldhaftige optreden!
[fblike]