Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder en dochter lieten aan bed vast geketende 88-jarige oma mieren opeten.

Waarschuwing: Dit artikel bevat schokkende inhoud die niet geschikt is voor gevoelige lezers.

Een moeder en dochter werden als “wreed en vreselijk” bestempeld omdat ze hun aan haar bed gekluisterde oma lieten opvreten door mieren en andere insecten.

Norma Dunlap (88) overleed twee dagen nadat ze in het ziekenhuis werd opgenomen bedekt onder de doorligwonden, droge uitwerpselen, alsook insecten die aan haar huid gevreten hadden.

Ze werd “verzorgd” door haar dochter Lisa Dunlap en haar kleindochter Kayla Rogers uit Charleston in South Carolina (VS). Het duo werd dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar.

Toen rechter Duke Bloom de twee veroordeelde, zei hij:

“Ik hoop dat jullie de tijd nemen om na te denken over de gevolgen van jullie wrede, gemene behandeling van een geliefde.”

De zoon van Norma, Jim Dunlap, zegt dat hij het contact met zijn moeder verloor nadat de vrouwen verantwoordelijk voor haar dood in maart van dit jaar verhuisden. Hij zegt dat hij niet wist waar de bejaarde dame verbleef en zegt dat wanneer hij belde om haar te kunnen praten, Lisa en Kayla zeiden dat ze aan het slapen was.

De politie vreest dat Norma drie jaar lang leed in de handen van haar “verzorgers.” Beide vrouwen drukten hun spijt uit voor de rechtbank.

De zoon verklaarde nog: “Je ziet dit in de krant bij iemand anders gebeuren, maar je denkt, ‘dit overkomt ons niet.’ Je moet je familie vergeven want ze zijn je bloed.”

Dit nieuwsbericht moet ons aansporen beter uit te kijken voor de bejaarde burgers in onze maatschappij. We kunnen niet aanvaarden dat oudere mensen verwaarloosd worden in de handen van verzorgers of hun eigen familieleden.