Search
Close this search box.

Moeder en dochter gaan naar het strand. De foto die ze maken wordt door miljoenen gedeeld.

Toen een moeder een foto nam van haar dochter op het strand, had ze geen idee dat haar foto viraal zou gaan en door duizenden gedeeld zou worden. De reden? De foto toont iets dat ze eerst niet had gezien.

Ayanna Toye Barrows en haar dochter waren op het strand vlakbij hun huis in het zuiden van Californië toen een klein jongetje kwam aanrennen om met ze te praten.

De jongen en de dochter van Ayanna spraken met elkaar als oude vrienden, hoewel ze elkaar nog nooit gezien hadden. Toen liet het jongetje het meisje zijn ketting van haaientanden zien en rende weg.

Na een tijdje kwam het jongetje terug, en riep de naam van het meisje. De twee kinderen praatten wat meer en Ayanna zag dat ze met elkaar praatten alsof ze elkaar kenden. Ze glimlachten naar elkaar, lachten, en waren expressief in hun gebaren.

Ayanna was geraakt door hoe de twee kinderen elkaar behandelden en ze vroeg de moeder van de jongen of ze een foto van de twee kinderen kon nemen. De andere moeder ging daarmee akkoord en al snel werd de foto door duizenden over de hele wereld gedeeld.

¨Dit is een moment dat wij mensen begrijpen, als we geen kleur, ras, haat of schaduwen zien. Het is puur… twee kinderen die elkaar ontmoetten bij zonsondergang zonder enige zorgen… het enige wat ze zagen was elkaar,¨ schreef Ayanna op Facebook, wat later weer werd gedeeld door Love What Matters.

https://www.facebook.com/lovewhatreallymatters/posts/1110387112317019:0

Als je door de duizenden reacties gaat die Ayanna´s bericht ontving, kan je zien hoeveel harten van mensen deze foto raakte. En nu is het een symbool geworden van hoe de wereld eruit zou moeten zien.

Soms is het goed om naar de wereld te kijken door de ogen van een kind – zonder enige vooroordelen.

We zouden alle mensen moeten behandelen zoals deze twee kinderen elkaar behandelden, die dag op het strand. Deel als je het daarmee eens bent.