Search
Close this search box.

Moeder durft deur niet open te doen – kijkt later naar camerabeelden en ziet tiener

Kinderen wordt geleerd om de deur niet open te doen voor vreemden als ze alleen thuis zijn. Veel volwassenen volgen deze regel nog steeds, zo lijkt het, waaronder Melissa Vang uit Kansas City in de Verenigde Staten.

Tegenwoordig horen we verhalen over inbrekers die eerst aankloppen om te testen of er iemand thuis is, om vervolgens proberen binnen te komen.

Dit was dan ook het eerste waar Melissa aan dacht, maar ze had er niet verder naast kunnen zitten…

Omstreeks een jaar geleden was Melissa thuis met haar twee jonge dochters toen er plots iemand op de deur klopte. Ze verwachtte geen bezoek, dus was ze meteen achterdochtig.

Melissa heeft een bewakingscamera bij haar voordeur, die ze op heeft gehangen om mensen die buiten zijn in de gaten te houden. Melissa koos ervoor om de deur niet open te doen en in plaats daarvan later de beelden te bekijken.

“I doe mijn deur niet open voor vreemden – voor niemand die ik niet ken of herken,” vertelde Melissa aan KCTV5 News Kansas City.

Maar deze vreemdeling wilde de familie helemaal niks aandoen.

Melissa realiseerde zich dat onmiddellijk toen ze de beelden later die dag terugkeek. In plaats van het opnemen van een vermoedelijke inbreker, had de camera iets anders vastgelegd. Iets dat Melissa’s hart raakte.

De persoon die op de deur had geklopt was een tiener. En hij had goede bedoelingen.

Dit was er gebeurd: een tiener genaamd Tyler Opdyke had aangebeld om te zien of er iemand thuis was. Toen niemand opendeed keek hij wat rond en zag de beveiligingscamera. Hij liep er naar toe.

Toen Melissa de beelden bekeek zag ze meteen dat hij iets in zijn handen had. Na het zien van de camera tilde hij zijn hand omhoog om het te laten zien.

Meteen wist Melissa wat het was: haar man’s portemonnee! Met het niet misselijke bedrag van 1500 dollar cash erin.

Het bleek dat Tyler folders aan het bezorgen was in de buurt. Toen hij bij de oprit van de familie aankwam zag hij de portemonnee liggen. Melissa’s man moet die hebben laten vallen toen hij uit de auto stapte.

Tyler strekte zich uit richting de camera – en hield de portemonnee er zo dicht mogelijk tegenaan. Toen deed hij iets ontzettend slims. Hij liet duidelijk in beeld zien waar hij de beurs achterliet voor hij vertrok. Hij dacht vermoedelijk dat de familie de beelden zou terug kunnen zien om zodoende hun geld terug te kunnen vinden. Een hele slimme jongen, als je het mij vraagt!

Toch was hij niet helemaal overtuigd of dit de beste oplossing was. Hij wilde zeker weten dat de portemonnee wel bij de juiste persoon terecht zou komen. Een tijdje later ging hij nogmaals naar het huis om te kijken of er inmiddels iemand thuis was.

Melissa emotioneel
Toen trof hij Melissa, die dit keer wel opendeed. Ze was zichtbaar aangedaan, omdat ze de beelden al had gezien van Tyler’s prachtige gebaar.

“Ik dacht alleen maar wat ik zou willen dat iemand zou doen als ik mijn portemonnee ergens zou verliezen,” vertelde Tyler later in een interview.

Vanzelfsprekend was de familie extreem dankbaar voor zijn nobele gebaar! Kijk de beelden van de beveiligingscamera hier terug:

https://www.facebook.com/KCTV5/videos/10155509057385470/

Wat een lieve en slimme jongen! Die komt er wel! Deel alsjeblieft dit verhaal om anderen te inspireren om net zo te denken als Tyler. We hebben meer positief nieuws nodig op onze Facebook tijdslijn!
[fblike]