Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder die haar 4-jarige dochter verdronk en daarna in brand stak, wordt onschuldig verklaard.

Een moeder die dacht dat ze een gevallen engel was en haar dochter offerde om haar trouw aan God te bewijzen, werd niet schuldig bevonden aan moord.

Carly Ann Harris werd ervan beschuldigd dat ze haar vierjarige dochter zei “ik zie je in de hemel” alvorens haar te verdrinken en haar lichaam te verbranden.

De 38-jarige moeder verklaarde aan een dochter dat ze zich “erg kalm” voelde en vond dat ze “het goede” had gedaan nadat ze Amelia Brooke Harris op 8 juni van dit jaar in haar huis in Rhondda in South Wales vermoord had.

De jury deed uitspraak nadat ze verschillende psychiaters hadden gehoord – zowel van het openbaar ministerie als van de verdediging – en waren het ermee eens dat Harris aan paranoïde schizofrenie leed.

Ze werd voor onbepaalde tijd geïnterneerd in een instelling.

Dat betekent dat ze niet schuldig kan bevonden worden aan moord omdat ze “krankzinnig” is. Tijdens het twee dagen durende proces kregen de juryleden te horen dat er geen discussie bestond over het doden van haar dochter en de feiten die tot deze gebeurtenissen geleid hebben.

De tienerbroer van Amelia vond haar lichaam in een laken gewikkeld op een tafel. Buurtbewoners hoorden gekrijs en gingen op straat kijken wat er aan de hand was. Toen zagen ze de anderen kinderen van Harris die erg overstuur waren.

Buurvrouw Megan Griffiths zag Harris in de voortuin staan en de beklaagde zei naar verluidt: “God is met haar. De engelen hebben haar meegenomen.”

De buurvrouw belde de politie en liep naar de achtertuin waar ze het stoffelijk overschot van Amelia op een salontafeltje lag liggen.

Toen de politie ter plaatse kwam, verklaarde ze aan de politie: “De engelen zeiden me om dit te doen. Arresteer me gewoon. Het is oké.”

WAT VIND JIJ HIERVAN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET JE VRIENDEN!