Search
Close this search box.

Moeder die een chemokuur uitstelde om van baby te bevallen is overleden.

Gemma Nuttal, een 29-jarige moeder uit het Verenigd Koninkrijk die haar kankerbehandeling uitstelde om haar dochter ter wereld te brengen, is overleden.

In 2014 kreeg Nutall de diagnose van eierstokkanker toen ze vier maanden zwanger was van haar baby Penelope. Hoewel de dokters voorstelden om de zwangerschap te beëindigen om de tumor te behandelen, koos ze ervoor om pas na de bevalling met de chemotherapie te beginnen.

Maar negen maanden in haar zwangerschap was haar tumor zo groot geworden dat de dokters het moesten verwijderen en een keizersnede uitvoeren om het kind ter wereld te brengen.

“Ze hielden haar wakker zodat ze haar prachtige, kleine dochter Penelope geboren kon zien worden”, schreef haar moeder Helen Sproates op de GoFundMe pagina voor haar dochter. “Alleen maar om vlak daarna verdoofd te worden om de kanker te verwijderen.”

Na de operatie bleef ze twee maanden kankervrij. Maar in april 2016 kreeg ze de diagnose van hersen- en longkanker. De familie van Nutall startte een GoFundMe campagne om de behandeling te betalen – en zelfs actrice Kate Winslet hielp mee geld inzamelen.

Hoewel scans eerder dit jaar hadden aangetoond dat ze kankervrij was, bleek midden 2018 dat de kanker was uitgezaaid naar haar ruggenwervel, hersenen en longen.

De moeder van Nutall maakte haar overlijden afgelopen zondag bekend.

“Slaap zacht Gemma … mijn wereld zal nooit meer hetzelfde zijn”, schreef ze.

Actrice Winslet schreef in een verklaring: “Mijn hart is alleen bij Helen, Penelope en haar familie tijdens deze droevige tijden. Gemma was zo een baken van kracht en vocht deze strijd zo ontzettend hard, met gratie en waardigheid.”

DEEL dit bericht om de familie en vrienden van deze dappere vrouw een hart onder de riem te steken.