Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder brengt baby naar werk, maar het commentaar van haar werkgever haalt overal de krantenkoppen.

Deze moeder neemt haar baby mee naar haar werk. Wat haar manager vervolgens deed, haalde de krantenkoppen over de hele wereld.

In Nederland hebben we het recht om ouderschapsverlof op te nemen. Hierdoor kun je genieten van de eerste paar weken van je baby, leren samenleven, voor hem zorgen en ook proberen weer een beetje op kracht terug te komen. Het is een ongelooflijke kans voor nieuwe ouders.

Dit is echter niet de realiteit voor een groot deel van de wereld. In de Verenigde Staten, bijvoorbeeld, werkt het niet op dezelfde manier.

Melody Jett Blackwell is een paar maanden geleden bevallen van een meisje. Ze had recht op vrije dagen, maar toen ze weer aan het werk ging, kon ze het zich niet veroorloven om het kindje naar de crèche te brengen of een oppas in te huren.

Op een dag liep haar werkgever langs Melody en haar dochtertje. Hij zag dat de baby op haar schoot lag, terwijl ze telefoneerde en aantekeningen maakte. Hij nam een foto en deelde deze op Facebook.

https://www.facebook.com/MarylandFarmsChiro/photos/a.867951746576190/2149065778464774/?type=3

Dit schreef hij erbij:

„Werkende moeders,

Ze laat het zo makkelijk lijken. Het helpt dat baby Nora-Jo zo lief is en tevreden is om bij haar mama te zijn.

Zouden jullie dit willen delen? Meer kleine en grotere bedrijven moeten zien dat dit kan en vaker zou moeten worden toegestaan! De maanden van een pasgeborene zijn zo kort.

(Ze werkt voornamelijk vanuit huis, maar komt op werk wanneer we hulp nodig hebben. Ze geeft nog steeds borstvoeding en de baby heeft mama! Ze kan op alle tijden borstvoeding geven als ze op kantoor zijn.)

#WorkinMamas: deel een foto van jou en jouw kleintjes als je werkt!”

Het is in de meeste gevallen natuurlijk niet mogelijk om een kind mee te nemen naar werk. Maar er zijn oplossingen te vinden voor degenen die hun kindje nergens anders onder kunnen brengen. Deze werkgever is van mening dat werknemers met een kindje hierdoor niet gedupeerd moeten worden.

De situatie omtrent ouderschapsverlof en opvang is in Nederland anders. Maar wat vind je van de mogelijkheid om kinderen op de werkplaats toe te laten zodat mensen hun inkomen behouden?

https://www.facebook.com/seenasleem/videos/385882418638243/