Zoek
Sluit dit zoekvak.

Moeder adopteert haar tante met het downsyndroom nadat haar opa overlijdt in een auto ongeluk.

Een jonge moeder van drie nam de onbaatzuchtige beslissing om voor haar tante met het Downsyndroom te zorgen nadat haar opa overleed in een auto-ongeluk.

Whitney Howell (29) heeft drie jonge kinderen, maar wist dat ze iets moest doen toen de voornaamste verzorger van haar tante Lorena tragisch overleed. De stiefopa van Whitney zorgde voor de 31-jarige Lorena ondanks het feit dat hij zelf aan diabetes leed.

Hij verloor geleidelijk zijn zicht en in november reed hij door een rood licht en werd in de flank gegrepen door een ander voertuig.

Sinds Lorena bij het gezin introk, werd ze de beste vrienden met de zesjarige dochter van Whitney. De moeder van drie zei: “Zelfs in die mate dat ze ’s nachts samen slapen en als eentje er niet is, missen ze elkaar ontzettend hard. Ze hebben echt een goede relatie.”

Whitney zegt dat het erg bevredigend en lonend is om Lorena bij zich te hebben, want ze konden haar gezondheid ten goede veranderen. “Ze werd lang een beetje verwaarloosd. Ze werd niet zo goed verzorgd en had geen gezond dieet. Ook kwam ze niet veel meer buiten en zat constant op haar tablet.”

Whitney heeft zelf een uitgebreide achtergrond met het zorgen voor mensen met speciale noden. Ze heeft een diploma in sociale en gedragsstudies en haar zoon wordt momenteel geëvalueerd op autisme.

Maar ze bekende wel dat het zorgen voor een volwassene met gecompliceerde behoeftes haar leven drastisch veranderde. “Lorena heeft zware rugpijn en mijn opa nam haar nooit naar de fysiotherapeut en ze had ook niet genoeg beweging, dus dat was een probleem.”

Whitney zei dat ze merkt dat andere mensen Lorena proberen te negeren of haar als een kind behandelen. “Daar krijgt ze al haar hele leven mee af te rekenen”, getuigt de moeder. Daarom moedigt ze haar tante aan om over haar gevoelens te praten, ook met vreemden. Ze voegde eraan toe: “Mensen moeten onderwezen worden zodat ze de verschillen kennen tussen mensen met autisme en het syndroom van Down.”

“Maar wat nog belangrijker is, is dat je ze als mensen behandeld wanneer je met ze omgaat, en hen niet over het hoofd ziet omwille van hun beperking of hen gewoon negeert. Dat is gewoon zo vreselijk.”

DEEL DIT VERHAAL MET JE VRIENDEN ALS OOK JIJ ZOVEEL BEWONDERING HEBT VOOR DEZE GEWELDIGE MOEDER.