Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meteoroloog voorspelt snikhete zomer.

Komt goed uit nu we wellicht vakantie in eigen land moeten vieren.
Iedereen vraagt zich na de verschroeiend hete zomer van 2019 uiteraard af wat het dit jaar gaat zijn. Krijgen we een natte of droge zomer?

Meteoroloog Yannick Damen van Weeronline denkt het antwoord te kennen: het wordt heet, snikheet!

Juni

De meteoroloog steekt van wal: “Als je niet van hitte houdt, wordt het afzien deze zomer.” Het kan vooral in juni en augustus echt snikheet en droog zijn. We mogen ons met temperaturen tot 25 en 30 graden regelmatig opmaken voor tropische hitte. Damen voorspelt zelfs meerdere hittegolven.

Juli

Tijdens de maand juli mogen we ons dan weer verwachten aan talrijke buien. Dan zou er immers geregeld een westen- of zuidwestenwind waaien. Die koele zeelucht zou dan voor heel wat regenbuien gaan zorgen. De meteoroloog legt uit: “Dat is fijn om de hitte uit huis te krijgen, maar dit weertype brengt wel veel buiten met zich mee.”

Damen voegt er wel aan toe dat we misschien net als vorig jaar ook weer hittegolven met temperaturen tot 40 graden krijgen.

Augustus

De meteoroloog denkt dat augustus de beste strandmaand zal worden. Hopelijk kunnen de strikte maatregelen tegen die tijd een beetje afgezwakt worden. Dan krijgen we immers temperaturen hoger dan 25 graden en heel veel zon. Damen legt uit: “Met een oostenwind is het namelijk ook aan de kust heet en is het zeewater heel aangenaam. Maar ook heerlijke koelte wanneer de wind een keer uit het noorden waait.”