Zoek
Sluit dit zoekvak.

Met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn geboren op kerstavond!

De twaalf-jarige ernstig bedreigde zwarte neushoorn Doppsee is op een fantastisch moment op kerstavond bevallen van een nieuwe zoon.

Het kalf, dat nog geen naam heeft, is de eerste zwarte neushoorn die in de 100-jarige geschiedenis van Michigan’s Potter Park Zoo is geboren.

De geboorte, die op 24 december om 05.40 uur plaatsvond, werd op video opgenomen en vrijgegeven op de sociale mediakanalen van het park, waar je Doppsee haar zoon binnen enkele minuten ziet verzorgen.

Potter Park meldde dat het kalf anderhalf uur na zijn geboorte rechtop stond, met dierenverzorging en veterinair personeel die zeiden dat hij goed borstvoeding leek te geven.

Dierenarts Dr. Ronan Eustace van Potter Park Zoo zei: “Omdat dit de eerste zwangerschap van Doppsee is, zullen de dierenverzorgings- en dierenartsenstaf Doppsee en haar kalf de komende weken nauwlettend blijven volgen.

“Maar tot nu toe lijkt het neushoornkalf gezond en we hebben frequent borstvoeding waargenomen kort na de geboorte, wat bemoedigend is.”

Cynthia Wagner, directeur van Potter Park Zoo, zei: “Dit is een monumentaal moment voor Potter Park Zoo dat onze medewerkers jaren van planning en hard werk heeft gekost. We zijn toegewijd aan het behoud van neushoorns en kunnen niet enthousiaster zijn over deze succesvolle zwarte neushoorn geboorte. ”

Volgens de dierentuin hechten Doppsee en haar zoon zich achter de schermen in de neushoornschuur, maar het kalf is pas zichtbaar voor het publiek als het weer het toelaat in het voorjaar van 2020.

In antwoord op de video schreef een persoon: “Wat een spannende tijd voor de Potter Park Zoo! Felicitaties aan de zorg- en dierenartsteams voor uw toewijding aan de neushoorns. Voortdurende gebeden dat alles goed zal gaan met de nieuwe kleine en zijn moeder.

“We kijken uit naar zijn groei en interactie met zijn moeder zoveel als je kunt delen met de buitenwereld, en we kunnen niet wachten om hem te zien in het voorjaar!”

Zwarte neushoorns worden ernstig bedreigd en worden met uitsterven bedreigd door illegale stroperij en verlies van leefgebied. Huidige schattingen laten zien dat slechts ongeveer 5.000 individuele zwarte neushoorns tegenwoordig in het wild leven.

Er zijn iets meer dan 50 zwarte neushoorns onder de hoede van door AZA erkende dierentuinen die worden beheerd door het Species Survival Plan (SSP). De SSP onderhoudt een genetisch gezonde populatie zwarte neushoorns in dierentuinen.

De vader, Phineus, kwam in 2017 speciaal vanuit Texas naar Potter Park Zoo om met Doppsee te fokken. Gemiddeld worden er elk jaar minder dan twee zwarte neushoornkalveren in menselijke zorg geboren, waardoor elk geboren kalf van vitaal belang is voor deze bedreigde populatie.