Zoek
Sluit dit zoekvak.

Met een warm bad nemen verbrand je evenveel calorieën als een wandeling van 30 min, aldus de wetenschap

We weten allemaal dat het nemen van een bad een geweldige manier kan zijn om stress te verlichten. Wetenschappers hebben nu bewijs gevonden dat het cardiovasculaire voordelen kan hebben die vergelijkbaar zijn met een wandeling van 30 minuten.

Hoe mooi zou het zijn na een vermoeiende dag in bad te zitten met een goed boek, wetende dat je je gezondheid niet volledig verwaarloosd?

Niet iedereen heeft een badkuip in huis of geniet zelfs van baden – en dat is ok, deze specifieke studie is niet voor hen.

Onderzoekers van Loughborough University voerden de studie uit, om te zien wat er zou gebeuren wanneer ze de kerntemperatuur van een persoon verhoogde.

Het blijkt dat het verwarmen van je lichaam daadwerkelijk calorieën verbrand! De mannen die deze proef deden werden gedurende 60 minuten in een warm bad gezet, en verbrandden 130 calorieën! Dat is precies zoveel als een wandeling van circa 30 minuten.

De studie werd uitgevoerd omdat wetenschappers wisten dat mensen die moeten afvallen zich vaak niet houden aan trainingsprogramma’s, dus ze waren op zoek naar andere, meer passieve manieren om mensen te helpen calorieën te verbranden.

Het is niet dat ze het mensen makkelijk wilde maken als het ging om het overslaan van oefeningen. Ze wilde elk mogelijk scenario nabootsen om het zo realistisch mogelijk te maken.

Af en toe een bad nemen heeft dus alleen maar voordelen!