Zoek
Sluit dit zoekvak.

Met deze 7 gezonde tips wordt het een stuk makkelijker om af te vallen

Wie weleens een poging heeft gedaan om af te vallen, weet dat het belangrijk is om veel te bewegen en gezond te eten. Helaas is dat vaak iets makkelijker gezegd dan gedaan. We verkiezen een avondje Netflix meestal boven een avond zwoegen in de sportschool en vinden vet eten vaak een stuk lekkerder dan die gestoomde broccoli. Om je een steuntje in de rug te geven, delen we zeven tips met je om op een gezonde manier gewicht te verliezen.

Nummer 2 vergeten wij nog weleens…

Met deze tips moet het lukken om een paar kilo af te vallen.

Drink twee glazen water voor een maaltijd
Een goed begin is het halve werk, drink daarom voor elke maaltijd twee glazen water om je spijsvertering een boost te geven. Tevens helpt dit je om minder te eten. Als je twee glazen water drinkt voor je aan je maaltijd begint, eet je minder. Je hebt sneller een verzadigd gevoel en eet zo precies genoeg.

Sla je ontbijt nooit over
Je moeder drukte het je vroeger nog op je hart om altijd te ontbijten, toch slaan velen het ontbijt weleens over wegens gebrek aan tijd. Druk de snoozeknop dus niet in en sta op tijd op om te ontbijten. Als je niet ontbijt, spaart je lichaam energie en vertraag je je stofwisseling. Ook zul je zonder ontbijt de hele dag een hongerig gevoel hebben en daardoor ga je juist slechte dingen eten.

Eet genoeg groente en fruit
Als je wilt afvallen hoef je niet meteen alle koolhydraten te verbannen, maar je kunt ze wel wat minder eten en vervangen door groentes. Eet ’s avonds bijvoorbeeld een aardappel minder en schep wat extra groente op je bord. Helemaal geen koolhydraten eten is overigens geen verstandig plan, aangezien je lichaam ze nodig heeft.

Drink geen suikerrijke dranken
Drink geen Cola, Fanta of andere frisdranken meer. Deze dranken zitten tjokvol suikers die je niet nodig hebt. Je kunt er veel beter voor kiezen om gedurende de dag alleen water te drinken.

Eet minder zoute snacks
Chips en borrelnootjes bevatten heel veel zout. Doe jij je tegoed aan een van deze snacks? Dan houd je heel veel vocht vast. Tevens kan dit je een opgeblazen gevoel bezorgen. Wil jij je lekkere trek graag stillen? Kies dan voor rauwe groentes met een dip.

Eet niet te snel
Haastige spoed is zelden goed en dat geldt ook voor eten. Je hersenen hebben namelijk tijd nodig om te realiseren dat je genoeg hebt gegeten. Als je rustiger eet, stop je met eten wanneer je echt genoeg hebt gegeten.

Slaap genoeg
Als je niet genoeg hebt geslapen, wil je lichaam het energietekort aanvullen door vet en koolhydraatrijk eten te verorberen. Slaap daarom elke nacht acht uur om goed in je vel te zitten en zodat je de ongezonde snacks kunt weerstaan.