Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mensen willen naam Kerstman veranderen om het meer ‘genderneutraal’ te maken

De tijden zijn veranderd, passieve vrouwenhaat en racisme worden niet langer getolereerd. Het is belangrijk om de nieuwe “politiek correcte” standaard in de huidige samenleving te volgen. Meestal een goede zaak.

Natuurlijk wegen de voordelen op tegen de negatieve kant van moeten nadenken voordat je spreekt. De strijd voor gendergelijkheid gaat een tijdje duren en iedereen moet het omarmen.

Er zijn echter altijd mensen die dingen gewoon te laten gaan, waardoor de hele beweging er gek uitziet en deze delicate tijden gewoon uitbuiten om dingen aan te vallen die ze niet leuk vinden.

Onlangs is bijvoorbeeld een kerstgerelateerd voorstel online opgedoken, naast de gebruikelijke controverse.

Het gaat over het veranderen van het geslacht van de kerstman – met name de Britse naam “Kerstman” in “Persoon Kerstmis”.

Dus de persoon die onze kerstcadeaus op 24 december brengt, wordt sekseneutraal, wat sommige mensen belangrijk vinden.

Unilad schreef eerst over deze populaire beweging die nog steeds steun krijgt en sites zoals news.com.au volgden direct daarna. Al met al heeft het ‘voorstel’ tot veel debatten geleid – hoewel het nergens heen lijkt te gaan, omdat mensen het nauwelijks serieus nemen.

Het is niet verwonderlijk dat dit onderwerp zo controversieel is geworden. Vooral op sociale media waar het sinds 2017 heen en weer is besproken. Dat gezegd hebbende, beweren sommigen dat er goede punten schuilgaan achter het idee.

De reden is natuurlijk om het meer genderneutraal te maken. Dat zou dus betekenen dat we in Nederland de naam zouden moeten veranderen in ‘Kerstpersoon’ in plaats van Kerstman. Goed idee of totale onzin? Laat het ons weten in de reacties!

(Bron: The Laugh Club)