Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mensen redden brakende hond uit snikhete auto en baasjes zijn níet blij

Toevallige voorbijgangers zagen bij een Brits meer een Franse bulldog zitten. Een raam stond op een kiertje en de baasjes van de hond waren nergens te bekennen.

De mensen die langs de auto liepen zagen hoe het hondje zwaar aan het ademen was en zelfs moest braken van alle hitte. Ze besloten het dier te redden uit de auto. Maar daar waren de baasjes van het hondje niet al te blij mee.

Zo zegt een omstander: “Het was een gezamenlijke beslissing om dat raam kapot te slaan en hem te bevrijden. Zelfs in de schaduw bleef dat dier nog ziek. In totaal zijn ze zeker vier uur lang weggebleven. Maar het lot van hun hond interesseerde hen niet, enkel de schade aan hun wagen vonden ze belangrijk. In plaats van een bedankje kregen we een hoop verwijten naar ons hoofd geslingerd.” Toch hebben de omstanders geen spijt van hun actie. “Die hond moest naar buiten”.
Een andere vrouw die betrokken was bij de reddingsactie zei nog tegen de baasjes van de hond: “Het is niet oké om mensen te bedreigen die net jullie hond gered hebben”. Maar het hielp niet. De eigenaren van de bulldog bleven kwaad om het raampje dat kapot is gemaakt.
[fblike]