Mensen die te laat komen zijn de meest succesvolle mensen in het leven

Wanneer iemand de volgende keer tegen je tekeer gaat omdat je te laat bent, refereer ze dan aan dit artikel. Het is allemaal wetenschappelijk bewezen.

Iedereen kent wel een vriend of college die altijd te laat komt. Ze denken dat ze het recht hebben om te laat te komen, want zo zijn ze nu eenmaal. Voor sommigen is dit time management aangeboren, terwijl anderen nooit de kunst van het plannen leren.

Wanneer je altijd op tijd bent, zullen deze mensen je blijven irriteren. Voor veel mensen is stiptheid heel belangrijk, zeker in het bedrijfsleven. Verschillende culturen hebben natuurlijk verschillende ideeën van tijd, maar vooral in de Westerse wereld wordt te laat komen gezien als onprofessioneel en onbeschoft.

We zouden eigenlijk moeten stoppen met het afbranden van mensen die te laat komen. Het wil zeker niet zeggen dat ze lui zijn, het zou zelfs kunnen dat ze veel aan hun hoofd hebben. Door al dat multitasking verliezen ze zelfs alle besef van tijd.

Sommige onderzoekers trekken het nut van multitasking in twijfel, maar het blijkt dat voornamelijk succesvolle mensen de neiging hebben om meerdere dingen tegelijk te doen.

Merk je dat je continu achterloopt op schema, dan kan dat zijn omdat je een optimist bent. Als een optimist heb je vaak de neiging om te denken dat je meer tijd hebt dan je daadwerkelijk hebt. Dit klinkt best logisch toch?

Deze manier van positief denken is dan ook het karaktertrekje dat je succesvol maakt. Maar er is meer… optimisme zorgt er ook voor dat je langer leeft. Door positief door het leven te gaan, zal je hart je dankbaar zijn dat je niet zoveel stress hebt.

Onderzoekers verdeelden in de jaren 50 mensen in twee groepen: type A en type B. De eerste was erg competitief en ongeduldig, de tweede heel relaxed en creatief. Wanneer je vaak te laar bent, zul je dus tot de tweede categorie behoren.

Het onderzoek wees uit dat de twee verschillende types een volledig andere perceptie van tijd hebben. Na een minuut moesten participanten gissen hoeveel tijd er voorbij was. Mensen die omschreven waren als type A gokten gemiddeld 58 seconden, waar type B-mensen dachten dat ze gemiddeld al zo’n 77 seconden aan het onderzoek meededen.

Het is dus niet altijd jouw schuld als je te laat bent, je bekijkt gewoon de hele wereld anders dan je zeurende vrienden.
[fblike]