Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meisje van 17 overlijdt nadat ze tegen een schoolbus knalt, maar de politie vindt een briefje in haar handen en ik ben er kapot van.

Het is een waarschuwing dat we blijven zeggen: gebruik je gsm niet achter het stuur.

En toch is het iets dat we blijven doen. Ook ik ben er schuldig aan, soms stuur ik berichtjes terwijl ik aan het rijden ben, en daar ben ik bijlange niet trots op.

Na het verhaal te lezen over de 17-jarige Katelyn Ray, heb ik echter besloten om nooit meer mijn gsm te gebruiken wanneer ik aan het rijden ben. Want onthoud, je riskeert niet alleen je eigen leven, maar ook dat van anderen.

Het incident in dit artikel vond plaats op 5 september 2018. Katelyn was onderweg om haar grote zus af te halen van haar werk.

De snelwegpolitie van Mississippi had een oproep gekregen over een ernstig ongeluk. Wat ze ter plaatse aantroffen zal voor de rest van hun leven in hun geheugen gegrift staan.

Katelyn, de jonge bestuurster, had de schoolbus die voor haar reed niet opgemerkt. Ze botste frontaal op de achterkant van de bus zonder te remmen. Met volle snelheid dus.

Er zaten meer dan 12 leerlingen op die bus. Maar gelukkig liep geen enkel kind verwondingen op en werden ze naar school gebracht in een andere bus. Voor Katelyn kwam alle hulp echter te laat.

https://www.facebook.com/ChesterCountySheriffsOffice/posts/1900534836662444

Een van de ambulanciers die ter plaatse was nam een foto van het wrak om anderen te waarschuwen.

Katelyn was op slag dood, en toen de politie het wrak doorzocht had ze nog steeds haar gsm in haar handen.

De politie bevestigde dat haar ogen op haar gsm moesten gericht zijn in plaats van op de weg. Daardoor had ze de schoolbus voor haar nooit opgemerkt.

Politie schrijft op Facebook:
*** AANDACHT! ***

De bestuurder van de wagen was 17 jaar oud. Geen remsporen aangetroffen, en ze had haar gsm nog in de hand toen we haar lijk uit het wrak haalden.

Het was de moeder van Katelyn, Shelia, die had gevraagd aan haar dochter om haar zus op te halen van haar werk. Het was tevens het laatste gesprek die de twee zouden hebben.

Toen Katelyn niet opdaagde aan de werkplaats van haar grote zus Courtney, vermoedden ze dat ze wat vertraging had. Maar een half uur later werd haar zus echter ongerust en besloot ze om via Facebook te vragen of iemand haar zus had gezien.

Het is altijd een tragedie wanneer zo’n jonge ziel wordt weggenomen, maar het is nog veel erger als je weet dat dit ongeluk voorkomen kon worden.

Onze gedachten gaan uit naar de hele familie. Niets kan hun dochter terugbrengen, maar ik hoop dat dit een waarschuwing kan zijn voor anderen die ook durven rijden en sms’en.

Deel dit artikel op Facebook zodat meer mensen de gevaren leren kennen van onverantwoord gedrag achter het stuur.