Search
Close this search box.

Meeuwen vliegen rond plaatsje in de oceaan – booteigenaar kan zijn ogen niet geloven wanneer iets uit het water stijgt

Sinds mensenheugenis verkende de mens de oceanen omdat ze zo’n grote oppervlakte van onze planeet omvatten. We weten nog steeds maar zeer weinig over wat er onder de oppervlakte zit in de wateren van onze grote wereld.

Misschien is het dat ongeëvenaarde gevoel van mysterie dat onze zeeën en oceanen zo fascinerend maakt.

Iemand die weet wat het is om de schoonheid van de oceanen vast te leggen is Brad Rich. Hij bevond zich in Alaska met enkele vrienden toen een grote groep meeuwen plots een cirkel maakte rond een bepaalde plek in de oceaan. Hij vond het vreemd dat ze plots de oceaan indoken op zoek naar iets in het water…

Gezien het vreemde gedrag van de vogels, was er duidelijk iets gaande dat opgemerkt door Chris en alle anderen aan boord. Iets wat ze niet konden thuisbrengen. Iets leek zich schuil te houden onder de oppervlakte… maar de vraag is ‘wat precies’?

Maar al snel besefte Brad wat er echt gaande was. Hij nam zijn camera tevoorschijn en begon te filmen, in de hoop om een spektakel vast te leggen.

Diep geluid uit oceaan
Dan, zo’n 55 seconden later, weergalmde er een luid geluid uit de diepe oceaan.

Het bleek dat een school bultrugwalvissen in de nabijheid aan het zwemmen was, jagend op voedsel terwijl de vogels erboven cirkelden. De walvissen sprongen uiteindelijk het water uit, iets wat Brad zeker niet had verwacht die dag!

Angstig en enthousiast tegelijk
Zijn reactie op de uitzonderlijke gebeurtenissen zeggen meer dan dat woorden ooit zouden kunnen. Brad bevond zich plots in een situatie waarin hij zich zowel angstig als enthousiast voelde, in de nabijheid van enkele van de grootste levende wezens op onze planeet.

De walvissen alleen al maakten zo’n grote golven dat de hele boot aan het schudden was.

Enkel dit: Het zicht is een once in a lifetime ervaring. Wat een geluk dat Brad het hele gebeuren op film kon vastleggen zodat ook anderen getuige konden zijn van de magie. Echt fantastisch!

Deel dit artikel als je dit ook wel eens zou willen zien!
[fblike]