Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maxime Meiland klaar voor tweede kindje: ‘Heb al een donor gevonden’

“Claire heeft een broertje of zusje nodig”. Maxime Meiland (23) is al twee jaar de trotse moeder van dochtertje Claire. Hoewel Claire destijds als een grote verrassing kwam, beschouwt Maxime haar als een lot uit de loterij.

En als het aan de blondine ligt, blijft het hier niet bij. In de laatste aflevering van Chateau Meiland gaf Maxime namelijk te kennen dat ze dolgraag een tweede kindje wil.

De 23-jarige heeft grootse plannen en steekt deze niet onder stoelen of banken. ”Ik heb al een donorvader gevonden”, vertelt Maxime.

Tweede kindje
In Chateau Meiland biechtte Maxime op dolgraag nog een tweede kindje te willen, om Claire zo een broertje of zusje te kunnen geven.

”Montana en ik schelen natuurlijk maar achttien maanden”, legt Maxime uit. ”Ik weet nog hoe leuk ik het als kind vond om samen met mijn zus te spelen en dat gun ik Claire ook. Zij is inmiddels al twee en als ik nu te lang wacht, wordt het leeftijdsverschil te groot.”

Donor
Claire kwam twee jaar geleden als een grote verassing. ”Het is allemaal niet zo gegaan als ik in gedachten had”, geeft Maxime toe.

Claires vader is niet in beeld en Maxime voedt haar dochtertje daarom alleen op. Hoewel haar dat soms best zwaar valt, is er toch de wens om opnieuw moeder te worden.

Bij gebrek aan een partner is de 23-jarige op zoek naar een spermadonor via internet. “Het is net een soort winkelen”, grapt ze.

Of ze niet liever een vriend had gehad? “Nee hoor, ik ben totaal niet toe aan een man. Ik ben veel te gehecht aan mijn vrijheid.”

Bevalling
Natuurlijk moet de rest van de familie Meiland ook op de hoogte worden gesteld van de plannen. Zoals verwacht reageren Martien, Erica en Caroline stuk voor stuk enthousiast.

”Ik vind het fantastisch!” glundert Erica. ”Mag ik dan ook weer bij de bevalling zijn?” Caroline benadrukt hoe mooi ze het vindt dat Maxime hiermee laat zien dat je ook langs deze weg moeder kunt worden.

Maxime is ontzettend blij met de steun van haar familie en kan dan ook niet wachten om opnieuw zwanger te worden.