Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maxima nu ook persoonlijk keihard getroffen door het coronavirus

Toen Maxima en Willem Alexander op staatsbezoek waren in Indonesië begon het coronatijdperk in Nederland. Ze vonden het toen moeilijk om niet bij hun kinderen te zijn, in zo’n moeilijke periode. Voor veel mensen is het lastig om familieleden zolang niet te kunnen bezoeken.

Gelukkig zullen de maatregelen minder scherp worden in ons land en zal dat snel weer beter mogelijk zijn met gepaste afstand. Maar voor de Koningin kwam de echte klap vorige week pas binnen. Ze heeft namelijk te horen gekregen dat ze haar moeder de komende 4 maanden sowieso niet zal kunnen opzoeken.

Maxima kan haar moeder voorlopig niet zien
Haar moeder, Maria del Carmen, woont in Argentinië. Het virus heeft het land verandert in een soort oorlogsgebied en de sfeer is ontzettend grimmig in de stad waar haar moeder woont, Buenos Aires. De wegen staan vol wegversperringen en agenten met mitrailleurs. Nederlanders zouden daar van hun bed gelicht zijn om papieren te laten zien en temperatuur op te laten meten. Wie korter dan 14 dagen in het land was werd gedwongen in quarantaine gezet. Een behoorlijk verschil met Nederland en een moeilijke gedachte voor onze koningin!