Zoek
Sluit dit zoekvak.

Máxima bezorgd om coronavirus

Koningin Máxima vindt het “raar” om juist deze dagen, wanneer de zorgen om het coronavirus toenemen, ver van huis te zijn. Dat zei de koningin aan het einde van het ingekorte staatsbezoek aan Indonesië tijdens een ontmoeting met de pers in Parapat, aan het Tobameer op Sumatra.

“Het is raar niet thuis te zijn. Je ziet dat mensen zenuwachtig worden”, aldus de koningin. Het koningspaar handelt thuis volgens de richtlijnen van het RIVM, zoals het frequent wassen van handen, het niet aanraken van het gezicht en de afgelopen dagen met name het niet schudden van handen.

Koning en koningin spraken hun grote waardering uit voor artsen en verplegend personeel die, zoals Willem-Alexander zei, “in de voorste linie staan” en zich voorbereiden op een verdere uitbreiding van het virus. “We willen deze gelegenheid gebruiken om hen een hart onder de riem te steken.”

Vanuit Parapat is het gezelschap vertrokken naar Medan aan de noordoostkust van Sumatra. Daar staat het regeringsvliegtuig klaar voor terugkeer naar Nederland.