Zoek
Sluit dit zoekvak.

Matthijs van Nieuwkerk loog jarenlang tegen publiek

Matthijs van Nieuwkerk heeft jarenlang gelogen tegen zijn publiek in de studio door hen in de waan te brengen dat ze hem na afloop van de uitzending zouden kunnen tegenkomen bij de borrel. Dat onthult Peter R. de Vries vandaag in het AD. Van Nieuwkerk liep in werkelijkheid nooit naar de borrel, maar ging rechtstreeks naar huis, aldus De Vries. “Als je bijna tachtig keer bij Matthijs hebt gezeten, ga je dingen herkennen. Een man van vaste gewoonten“, zegt de misdaadjournalist.

Na afloop zei de DWDD-host volgens De Vries steevast: “Gaat u naar huis… rijdt u dan vooral voorzichtig en als u hier beneden in de bar nog iets gaat drinken, dan zien we elkaar ongetwijfeld zo nog even.”

Wat een onzin, aldus De Vries. “Ik heb dat 78 keer zo gehoord. Nooit mogelijk, wellicht of misschien, maar altijd ongetwijfeld. Matthijs wekt hier de sympathieke illusie dat hij nog even het glas zal heffen met zijn publiek. De werkelijkheid is dat hij sinds jaar en dag zijn jas aantrekt, de tafelgasten een hand geeft en via de achteruitgang ongezien in de reeds wachtende taxi stapt.”

Is dat niet een beetje lullig? “Matthijs is een man die dit kan maken. Nooit heeft iemand tegen hem gezegd: wat klets je nou steeds, je gaat nooit wat drinken…!?”

“Nee, we begrepen hem. Het publiek moest het gevoel hebben dat zij met Matthijs iets hadden kunnen drinken… Naast DWDD zelf zijn dit van die typische Matthijs-ritueeltjes die ik zal missen. Want Matthijs is een fenomeen. Meesterlijk. Van de Grote Drie de beste. Ja, ongetwijfeld.”

Het AD-artikel waarin ook andere vaste DWDD-gasten hun mening geven kunt u lezen via Blendle.