Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maria (113) is oudste persoon ter wereld om corona te overwinnen.

Deze kranige dame is een echte vechter! De planeet wordt nog steeds geplaagd door het nieuwe coronavirus. Elke dag sterven er nog altijd honderden mensen aan het vreselijke virus. Maar te midden van de ellende is er soms ook hoopgevend en vreugdevol nieuws. Dergelijke verhalen toveren altijd een glimlach op ons gezicht en geven ons hoop.

Oudste vrouw van Spanje

We stellen je voor aan Maria, de oudste persoon van Spanje. Nu heeft ze er nog een andere titel bij: ze is de oudste persoon ter wereld om het coronavirus te overwinnen.

Volgens BBC werd Maria Branyas geboren in 1907 in Mexico. Nu was ze op 113-jarige leeftijd een van de vele personen die in Spanje besmet raakten met het coronavirus.

Ze testte positief in april. Dat was bijna een maand na haar 113e verjaardag. De oude vrouw verbleef toen in een verzorgingstehuis dat zwaar getroffen was door het virus. Daar zouden uiteindelijk 17 inwoners overlijden.

Nadat verschillende medebewoners overleden waren, werd Maria in isolement geplaatst. De vrouw had echter slechts milde symptomen. Na amper een week voelde ze zich al beter. Haar drie kinderen, elf kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen konden hun geluk niet op.

Maria is een ijzersterkte vrouw. Ze overleefde niet alleen corona, maar ook de grieppandemie van 1918-1919 en de Spaanse burgeroorlog.

Haar dochter onthulde aan de Spaanse krant La Vanguardia: “Nu ze zich weer goed voelt, stelt ze het geweldig, ze wil praten, uitleggen, over dingen nadenken, ze is weer helemaal zichzelf.”

Laten we deze ferme vrouw overladen met hartjes!