Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marathon waar hardlopers wijn drinken en onderweg kaas eten

We weten allemaal dat hardlopen gezond is, maar dat maakt het niet makkelijker om te gaan doen. Velen van ons worstelen om het in onze routine te krijgen, voornamelijk omdat het nogal saai kan zijn.

Als jij hier ook last van hebt, dan wil je kennismaken met de nieuwste manier van hardlopen. Namelijk, de ‘wijn- en kaasmarathon’.

De gedachte aan het lopen van een marathon is niet iets dat je ooit zou overwegen als je niet van rennen houdt. In Frankrijk biedt de Marathon du Medoc hardlopers de gelegenheid om zich te vullen met zoveel mogelijk wijn en kaas als ze willen op de route.

De marathon slingert zich een weg door schilderachtige wijngaarden en landgoederen, waaronder enkele prachtige oude kastelen.

Langs de route zou je waarschijnlijk een aantal stations verwachten waar je kunt hydrateren met water. Ze zijn ook beschikbaar, maar misschien wil je ook even stoppen bij een plek waar je kan genieten van een aantal wijnproeverijen en kaasjes.

Als wijn en kaas niet jouw keuze zijn voor een drankje, wil je misschien ook wat lokale druiven, ijs of oesters eten die beschikbaar zijn.

Dit is misschien niet de meest traditionele marathon, maar er is iets dat zal helpen om het in die richting te duwen; mooie jurken.

Duizenden mensen komen elk jaar opdagen voor de Marathon du Medoc in hun beste kostuums. Ze kunnen gekleed gaan als een fles wijn, een Viking of misschien zelfs een alien. Het gaat niet om het thema, het gaat om het plezier en als je wordt gestemd tot de best geklede, kun je met een prijs naar huis gaan.

Je hoeft geen haast te hebben bij het afleggen van de marathon. Je hebt zes en een half uur vanaf het starpunt tot aan de finish om de ‘race’ te voltooien. Dat is genoeg tijd voor amateurs om wat te zien en wat wijn te drinken onderweg.

Als je denkt dat dit iets is dat je leuk vindt, is er één ding om in gedachten te houden. Het is een letterlijke marathon, 48 kilometer afstand van start tot finish. Je kunt het doen, maar misschien wil je de wijn niet al te vaak proberen, als je van plan bent om het echt af te maken.

De wijn is een plezierig onderdeel van de race, maar het is niet de enige reden om mee te doen. Het zuidwesten van het land, waar de marathon plaatsvindt, is mooi, historisch en er is genoeg te doen onderweg.

Als je meedoet om te winnen, is er een prijs beschikbaar. Zowel de mannelijke als de vrouwelijke winnaars krijgen hun gewicht in Medoc wijn en de eerste drie in elke categorie gaan naar huis met een doos wijn.

Ben je klaar om te rennen? De race begint op 7 september. Deel dit met je vrienden en familie met wie jij deze marathon wel af zou willen leggen?