Zoek
Sluit dit zoekvak.

Man wordt beschuldigd van verkrachting van een 2 weken oude baby. “Mishandeld door medegevangene”.

Man die ervan beschuldigd wordt om een twee weken oude baby aangerand te hebben, had verzorging nodig in het ziekenhuis nadat hij in de gevangenis door een gevangene werd aangevallen.

De 25-jarige werd door een medegevangene in een hoekje geduwd alvorens hij herhaaldelijk werd geschopt en geslagen.

Het slachtoffer wordt vastgehouden in de Maghaberry gevangenis, een van de zwaarst beveiligde gevangenissen van Noord-Ierland, waar het incident vorig weekend plaatsvond. Daar staat hij onder 24 op 24 uur bewaking uit ernstige vrees voor zijn veiligheid.

Maar hij werd verplaatst naar een nog meer beveiligde zone in de ziekenboeg van de gevangenis. De gevangene die de 25-jarige aanviel, werd in afzondering geplaatst.

Een bron in de gevangenis verklaarde aan de Irish Sun: “Het waren enkele slagen en schoppen, en het duurde slechts enkele seconden. Dan was er paniek en kon het personeel het min of meer regelen.”

De 25-jarige werd beschuldigd van de aanranding van een 12 dagen oud kind. De baby verblijft nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis in Belfast.

Sinds zijn arrestatie volgden er online verschillende doodsbedreigingen aan het adres van de verdachte.

EEN AANVRAAG VOOR VRIJLATING OP BORGTOCHT WERD GEWEIGERD, MAAR DE ADVOCATEN VAN DE VERDACHTE LATEN WETEN DAT ZE EEN NIEUW VERZOEK ZULLEN INDIENEN.