Search
Close this search box.

Man wil daklozenprobleem oplossen door reusachtig schip om te zetten in een appartementencomplex.

Het is een onmiskenbaar feit dat er te veel daklozen zijn die elke nacht op straat slapen in plaats van in een bed.

Terwijl het een probleem is dat maar weinig mensen bezighoudt, is het nu iets waar we voor moet opkomen. Erger nog, dakloosheid treft niet alleen jonge, gezonde mensen in de Verenigde Staten, maar is ook een plaag voor oud, ziek en zwak.

Bovendien lijkt het erop dat het alleen maar erger wordt voor degenen die het moeilijk hebben, terwijl de rijken steeds rijker worden.

Maar wat moet er aan de situatie worden gedaan?

Helaas is de Verenigde Staten niet het enige land waar dakloosheid – en moeite om betaalbare woningen te vinden – een probleem is. In veel landen over de hele wereld falen regeringen om adequate woningen te bieden, en dus blijven de aantallen daklozen stijgen.

Een plaats waar het de afgelopen jaren een bijzonder probleem was, is Portland, Maine.

Het gebrek aan betaalbare huisvesting is merkbaar, terwijl velen zonder succes worstelden om een ​​oplossing te vinden. Er is simpelweg niet genoeg ruimte of geld om huizen te voorzien voor mensen in nood.

Nu heeft een ondernemer echter een plan. Hij denkt dat hij het antwoord heeft gevonden.

De oplossing is een beetje onorthodox, zeker, maar zeker geen slecht idee… toch?

Aannemer Ken Capron is van plan een oud cruiseschip te kopen dat niet meer in gebruik is. Zijn doel is om het hele schip te herbouwen, waardoor het wordt omgezet in betaalbare appartementen gestationeerd in de haven van de stad.

Door mensen op de boot te laten wonen, zou hij een daklozenprobleem voor meer dan duizend mensen kunnen oplossen. Zo kan hij een geheel nieuwe drijvende gemeenschap kunnen creëren.

De voordelen zijn talrijk met het plan van Capron. Niet alleen zou het woningtekort in het gebied aanzienlijk afnemen, maar er was ook geen behoefte aan nieuwe ruimte om huizen te bouwen.

“We kijken naar vier groepen die huisvesting nodig hebben: de daklozen, de lage inkomens, de arbeiders en de immigranten. Ze hebben ook een beroepsopleiding nodig en we zouden ze die aan boord kunnen aanbieden “, zei Ken Capron in een interview met WMTW.

De burgemeester van het antwoord van Portland
Volgens berichten staat de burgemeester van de stad open voor het goed doordachte voorstel.

In de visie van Capron zou het schip worden omgezet in vijf verschillende verdiepingen, met op elk moment minstens honderd appartementen.

Het is zeker een ambitieus creatief idee, en een die de oplossing zou kunnen bieden voor talloze problemen als het groen licht wordt gegeven.

De grote vraag is natuurlijk wie de rekening betaalt. Capron blijft echter positief dat het plan economisch levensvatbaar is. Zoals met alle echte ondernemers, ziet hij mogelijkheden waar anderen alleen obstakels zien.

“Ik heb geen idee of het het gekste idee is dat ik ooit heb gehoord of het meest briljante idee dat ik ooit heb gehoord,” zei burgemeester Ethan Strimling, volgens NECN, via de Miami Herald.

Ken heeft een onafhankelijk onderzoek aangevraagd om te bepalen of het project haalbaar is. Als hij het groene licht krijgt, gaat hij zijn plan in de praktijk brengen, maar is hij van plan om zijn idee hoe dan ook aan het stadsbestuur te presenteren.

De Miami Herald zegt dat het voorstel aanvankelijk goed is ontvangen.

Als de droom van Capron uitkomt, kan hij ’s werelds eerste drijvende gemeenschap vestigen.

De geschatte kosten van het transformeren van het cruiseschip zitten ondertussen ergens tussen de $ 5 miljoen en $ 10 miljoen.