Zoek
Sluit dit zoekvak.

Man wacht nerveus op zijn hond op het vliegveld. De hereniging is zeer emotioneel.

Je hoort wel eens gezegd worden dat de hond de beste vriend van de mens is. Een gezegde, waar we het volmondig mee eens zijn. Er zijn maar weinig dieren die zo loyaal en liefdevol zijn als honden.

Dan hebben het nog niet eens gehad over honden die mensen op bijzondere manieren helpen, zoals reddingshonden of blindengeleidehonden.

Een ander voorbeeld is een speurhond. De hond Taylor uit dit verhaal is precies zo’n hond. De hond heeft vele jaren gewerkt, op zoek naar bommen in verscheidende oorlogszones rond de wereld.

Met zijn snuffelwerk heeft de honden misschien wel honderden levens gered. Tom Hanson was al die jaren verantwoordelijk geweest voor Taylor als trainer. Logischerwijze was er een sterk band tussen de man en de viervoeter ontstaan.

Taylor is inmiddels met pensioen. De hond hoeft niet langer meer op zoek naar bommen. Vaak betekent het pensioen van een speurhond dat de trainer en de hond gescheiden worden. Zoals je misschien wel begrijpt, kan dit erg lastig zijn voor beide partijen aangezien ze zo’n sterke band hebben opgebouwd.

Een stewardess genaamd Moli Oliver zag dit ook gebeuren. Daarom besloot ze om tijd te investeren in het herenigen van militaire honden en hun trainers. Ze geeft haar eigen geld uit om de militaire honden naar de trainers te vliegen. Als ze eenmaal thuis zijn, kunnen ze worden herenigd.

In de onderstaande video zie je hoe Tom en Taylor worden herenigd. Een ding is zeker: het was een zeer emotioneel moment. Bekijk het zelf en deel het met je vrienden en familie op Facebook!