Zoek
Sluit dit zoekvak.

Man uit Alkmaar redt leven van 4-jarige Ruben in een speeltuin.

Afgelopen zaterdag stikte de 4-jarige Ruben uit Alkmaar bijna in een euromunt. Gelukkig was Dave attent en schoot hem direct te hulp.

Kleine kinderen stoppen graag van alles in hun mondjes. Als ouder is het een nachtmerrie die uitkomt als je je kindje ziet stikken. De grootse boosdoeners zijn voedsel, ballonnen, speelgoed en, zoals ook in het geval hieronder, munten.

De 4-jarige Ruben speelde afgelopen zaterdagmiddag rustig in het speelparadijs Monkey Town in Alkmaar. Toen pakte de kleine jongen een euromunt van tafel en deed hem in zijn mond.

De munt schoot naar zijn keel en hij begon te verstikken. Dave Dekker, die een EHBO diploma heeft, zag het gebeuren en reageerde direct.

Aan NH Nieuws vertelde Dave dat in eerste instantie schouderstoten niet hielpen. Hij voelde hoe het jongetje een beetje slap werd. Daarna paste hij Heimlich buikstoten toe waarna gelukkig het muntje uit Rubens keel stootte.

Na afloop was de moeder van het zoontje, Linda, de man ontzettend dankbaar. „Als Dave er niet was geweest, dan weet ik het niet.”, vertelde ze aan de regionale nieuwszender.

Gelukkig gaat het weer goed met Ruben. Het jongetje was voornamelijk onder de indruk van het feit dat Dave hem achteraf troostte. Hij vertelde zijn moeder: „Wat is ‘ie goed hè, die meneer met die hanenkam!”

Een geweldige actie van Dave! Echt een topper! Dit is een perfect voorbeeld van hoe belangrijk EHBO is.