Search
Close this search box.

Man schrikt zich een hoedje: elektrische fiets ontploft tijdens fietsen

Een man uit Nijmegen kreeg woensdagochtend een schrik van jewelste toen zijn elektrische fiets tijdens het rijden ontplofte. Daarna vloog de fiets zelfs in brand!

Elektrische fietsen worden steeds populairder. Niet alleen bij oudere mensen, maar ook bij jongeren. Altijd een duwtje in de rug kan heerlijk fietsen zijn. Maar wat een fietser uit Nijmegen overkwam, wil niemand meemaken.

In de vroege ochtend reed de man rustig met zijn fiets toen plotseling de accu explodeerde. Gelukkig kwam de fietser met de schrik vrij en raakte hij niet gewond. Daarna vloog de elektrische fiets in brand, aldus Omroep Gelderland. Een omwonende bluste de brand, maar de fiets was behoorlijk beschadigd en kan naar de schroot.

De brandweer kwam langs om te kijken of de accu goed was geblust. Een woordvoerder van de brandweer vertelde dat de fietser iets hoorde sissen, waarna de accu explodeerde.

Volgens de Telegraaf geven de brandweer en Fietsersbond aan dat dit incident geen aanleiding is om alle eigenaars van een elektrische fiets te waarschuwen. Een veiligheidsexpert van de Fietsersbond, Kees Bakker, vertelt dat dit de eerste keer is dat hij hoort van een elektrische fiets die spontaan in brand vliegt.

Wat moet dat een schrik zijn geweest! Op het ene moment zit je rustig op je fiets, seconden later ontploft de tweewieler. Gelukkig is de fietser er met de schrik vrijgekomen en is er alleen materiële schade.
[fblike]