Zoek
Sluit dit zoekvak.

Man raakt rijbewijs kwijt als hij ambulances hindert op de A28

Hulpverleners hebben jammer genoeg te vaak te maken met idioot gedrag. Afgelopen zaterdag werden twee ambulances gehinderd door een man op de A28.

In de nacht van afgelopen zaterdag reden twee ambulances over de A28, van Assen naar Groningen.

Het betrof een noodgeval en de ambulances reden met hoge snelheid en licht- en geluidssignalen. Tijdens hun rit werden ze gehinderd door iemand in een personenauto, schrijft de Politie Groningen op hun Facebookpagina.

De bestuurder gaf onnodig meerde malen groot lichtsignalen. Daarna haalde hij de ambulances in om voor hun te gaan rijden, met hoge snelheid. Eenmaal in Groningen aangekomen, werd de 39-jarige bestuurder aangehouden.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie schrijft dat ze, als ze met optische en geluidssignalen rijden, de meest gekke en gevaarlijke reacties tegenkomen.

Het is onvoorstelbaar dat iemand dit soort capriolen in zijn hoofd haalt. De ambulances vervoeren een patiënt, en dit kan een kwestie van leven en dood zijn. Dan zorg je ervoor dat je niets doet om de verkeersveiligheid in gevaar te brengen.

We kunnen niet accepteren dat onze hulpverleners, die altijd voor iedereen klaar staan, op deze manier worden behandeld. Vind jij dat mensen die geweld plegen tegen hulpverleners of ze hinderen zwaardere straffen verdienen?