Search
Close this search box.

Man plaatst foto van uitgemergelde, dakloze man – krijgt overweldigende reactie uit onverwachte hoek

Het menselijke ras is op een punt aanbeland waarbij velen niet meer op- of omkijken als we een dakloze persoon zien op straat.

Ontelbare mensen leven zonder een gedeelte van de primaire levensbehoeften en het aantal groeit gestaag. In de Verenigde Staten is het zo ingeburgerd dat veel mensen niet eens reageren als een dakloos iemand om hulp vraagt.

Toen een voorbijganger een zwerver zag op straat was hij zo geschokt dat hij zich gedwongen voelde een foto te nemen. Hij plaatste het plaatje online, maar had geen idee wat voor respons hij zou krijgen.

Er was iets aan de dakloze man, die buiten een vlooienmarkt in Indianapolis zat, dat meteen zijn aandacht trok.

Hij schreef online: “Ik moest deze arme man geld geven. Ik geef NOOIT geld aan bedelaars, maar zijn ribben staken zo extreem naar buiten.”

Een aanblik die hij niet kon negeren
Zelfs al wordt er aangeraden om geen geld direct aan mensen op straat te geven, maar aan liefdadigheidsinstellingen voor daklozen, de barmhartige man kon zich niet inhouden.

Vervolgens deelde hij de foto van de man op sociale media om mensen aan te moedigen hetzelfde te doen. Sommigen gaven daar ook gehoor aan.

Het plaatje werd gedeeld door vele mensen die zeer bezorgd waren om deze dakloze man.

Broer: “Ik ben er letterlijk ziek van”
Het bericht bereikte een man met de naam Danny, die zijn broer Johnny al jaren niet meer had gezien. Hij herkende de man meteen als zijn broer, maar kon niet geloven in wat voor staat van gezondheid hij verkeerde.

“Ik ben er letterlijk ziek van. Ik kan niet functioneren, wetende dat iemand zo leeft en er zo slecht uit ziet,” vertelde Danny aan televisiestation RTV6.

Gered van de straat
Door de hulp van sociale media was hij in staat om zijn broer Johnny te lokaliseren en te herenigen met zijn naaste familie. In eerste instantie weigerde hij hulp, maar volgens hulpverlener Amy Renae Smith kwam hij uiteindelijk tot de conclusie dat het het beste voor hem zou zijn.

“Twee maaltijden, een hete douche, schone kleren, een kamer voor hemzelf, een groot bed, een televisie, koelkast, magnetron, Pepsi en nog wat restjes. Hij is veilig en hij is aan het rusten,” schreef Amy, aldus RTV6.

Als de foto van de uitgemergelde Johnny niet op sociale media was geplaatst, had zijn broer Danny hem misschien wel nooit meer gevonden!

Deel alsjeblieft om de boodschap te verspreiden dat we mensen die het echt nodig hebben ten allen tijde helpen – misschien redt het wel iemands leven.
[fblike]