Zoek
Sluit dit zoekvak.

Man opent vuur op 14-jarige jongen die de weg vroeg omdat hij zijn schoolbus gemist had.

Waarschuwing: Dit artikel bevat een video die op sommige kijkers schokkend zou kunnen overkomen.

Een blanke man die een zwarte jongen beschoot toen hij bij hem kwam aankloppen, zegt dat het niet zijn bedoeling was om zijn wapen op hem af te vuren.

Brennan Walker (14) belde bij Jeffrey Zeigler aan om de weg naar school te vragen nadat hij de schoolbus gemist had.

De vrouw van Zeigler barstte tijdens het proces in tranen uit toen ze zich het moment herinnerde waarop Brennan op 12 april naar hun huis wandelde.

Ze bekende dat ze panikeerde en schreeuwde omdat ze dacht dat er iemand wilde inbreken. Ze zei: “Ik schreeuwde zo luid ik kon en zei dat er iemand wilde inbreken in ons huis.” Haar geschreeuw wekte haar echtgenoot die naar beneden rende met een shotgun en naar buiten ging terwijl hij op Brennan schoot.

Hij zei dat het als waarschuwingsschot bedoeld was, maar na het bekijken van de bewakingsbeelden besefte hij dat hij wel degelijk op de jongen vuurde.

Hij verklaarde: “Ik wilde meer in de lucht schieten, op schouderhoogte, en ik kreeg de kans niet omdat het erg glibberig was en geen goede grip had op het geweer.”

“Ik voelde me ontzettend schuldig. Ik was gewoon in shock.”

Mevrouw Zeigler zegt dat hij er niet uitzag als een onschuldige student. Ze zei: “Hij leek niet op een kind. Het was eerder een grote man die daar stond, en als hij al naar school ging, is er geen school in onze buurt.”

Zeigler zegt dat als hij de tijd zou kunnen terugdraaien de jongen een lift naar school gegeven zou hebben.