Search
Close this search box.

Man neemt een selfie zonder te beseffen dat hij de wet overtreedt. Zie jij het?

Als je een selfie neemt, focus je waarschijnlijk meer op je gezicht en niet zo zeer op de achtergrond. Of dat doe ik in ieder geval.

Maar deze selfie van een Britse man laat zien dat het belangrijk is ook aandacht te houden voor wat er op de achtergrond gebeurt, als je foto´s neemt. Want soms is wat er achter je gezicht gebeurt gewoon gevaarlijk – of heeft een hoge boete tot gevolg.

De dag voordat Pete Hemsley ging trouwen, kreeg hij een telefoontje van de politie. Ze vertelden hem dat ze zijn selfie hadden gezien.

Eerder die dag had Pete een close-up van zichzelf op Twitter gepost. Maar de selfie liet misschien iets meer zien dan dat hij had gewild. En het bewees dat hij de wet had gebroken. Zie jij wat het bewijs is?

“Laatste avond als een vrijgezelle man. Getrouwde man vanaf morgen. Spannend. Ik kan niet wachten om met mijn prinses te trouwen. Zo mooi,” schreef Pete op Twitter. Maar zijn tweet kostte hem honderden Britse ponden.

In het Verenigd Koninkrijk is het verboden om selfies te nemen terwijl je achter het stuur zit. Dus toen de politie lucht kreeg van de foto stuurden ze een tweet terug, “We hebben geen uitnodiging ontvangen voor je grote dag, maar sturen je toch een klein cadeautje… met een waarde van 200 pond en zes punten.”

De politie is ervan overtuigd dat er meer mensen zijn zoals Pete die mogelijk het leven van anderen kunnen verwoesten terwijl ze druk zijn met foto´s nemen terwijl ze rijden, schrijft de krant The Daily Mirror.

200 pond boete voor een selfie lijkt misschien veel, maar de politie heeft zeker een voorbeeld voor anderen neergezet. Deel alsjeblieft als je vindt dat de politie het juiste deed door deze chauffeur een boete te geven voor het nemen van een selfie terwijl hij autoreed.
[fblike]