Zoek
Sluit dit zoekvak.

Man krijgt boete omdat hij walviskalf uit haaiennetten redde.

Toen een man hoorde dat er een walviskalfje vastzat in haaiennetten, aarzelde hij geen seconde om het dier te hulp te schieten.

De walvis zat vast in haaiennetten voor de Gold Coast in Australië. De autoriteiten werden meteen op de hoogte gebracht. Er verstreken uren, maar er leek geen hulp te komen. Daarom nam deze man het heft in handen en besloot om een eigen reddingsactie op touw te zetten. Hij stapte in zijn bootje, ging naar de walvis toe en bevrijdde het dier.

Boete als dank

Maar toen de man terug aan land kwam, kreeg hij prompt een bekeuring. Het is niet meteen duidelijk waarom deze held een boete kreeg. In de staat Queensland is het verboden om te dichtbij walvissen te komen en gemeentelijke eigendom te beschadigen.

Django, zoals de man genoemd wil worden, zei dat zijn adrenaline begon te gieren op het moment dat hij de walvis zag. Hij verklaarde aan de media: “Ik heb hem eigenlijk gewoon proberen los te maken.” Uiteindelijk slaagde hij erin om de vin van de walvis uit de haaiennetten te halen.

https://www.instagram.com/p/CAWiSNiBBib/?utm_source=ig_embed

Vanaf het strand keek een menigte toe hoe de held van de dag de walvis ging bevrijden. Een getuige genaamd Andre Borrell zegt dat ze uren op de autoriteiten hadden gewacht. Borrell vertelde: “Gelukkig dook er een barmhartige Samaritaan op die het werk in hun plaats deed.”

De haaiennetten voor de Australische kust worden aangebracht om mensen te beschermen tegen haaienvallen, maar hun gebruik is controversieel. Vorig jaar nog kwamen er minstens vijf walvissen vast te zitten in zulke netten. Natuurliefhebbers roepen daarom op om andere afschrikmiddelen tegen haaien te gebruiken.

Mensen reageerden geschokt op het feit dat de held een boete kreeg. Ze vinden dat hij eerder een medaille verdient. Om hem te helpen de boete te betalen, werd alvast een geldinzamelactie opgestart.

Wat vind jij hiervan? Vind jij dat deze manier op de goede manier gehandeld heeft?