Zoek
Sluit dit zoekvak.

Man krijgt amper 4 jaar celstraf na minderjarige zwanger maken en baby laten verhongeren.

Een moordenaar die een minderjarig meisje zwanger maakte en haar baby dan liet verhongeren, kreeg een gevangenisstraf van amper vier jaar.

Darwin Red Cloud (26) verwaarloosde zijn babyzoon Dalton totdat “elk bot uit zijn lijf stak” waardoor het kind na amper twee maanden overleed. Red Cloud, die ook bekend is onder de naam Wade, kreeg deze week de lichte gevangenisstraf wegens extreme kinderverwaarlozing. De openbare aanklager liet de aanklachten wegens misbruik van de moeder van de baby vallen op voorwaarde dat hij schuldig zou pleiten aan de verwaarlozing van de baby.

Hij ontsnapte aan een veel langere gevangenisstraf nadat zijn advocaat aan de rechter uitlegde dat Wade opgroeide met leermoeilijkheden en niet in staat was om voor een baby te zorgen.

De rechtbank werd ook ingelicht over het verschrikkelijke gedrag van de moordenaar in de gevangenis, waaronder vier aanvallen, het spuiten van desinfecteermiddel op medegevangenen en het bedreigen van personeel.

De dader uit South Dakota in de VS maakte de moeder van het kind zwanger toen ze nog minderjarig was.

Na de geboorte van Dalton liet de vader het kind letterlijk langzaam wegrotten tot hij in 2014 overleed.

Rechter Jeffrey Viken zei volgens NewsCenter1 dat het “moeilijk te vatten is dat de tekenen van het lijden van baby Dalton door zovelen over het hoofd werden gezien.”

Red Cloud richtte zich tot de rechtbank en zei: “Het spijt me. Ik ben niet perfect. Ik ben een menselijk wezen dat fouten heeft gemaakt.”

Het is voorlopig niet bekend of ook de moeder vervolgd werd voor de dood van haar baby.

WAT VIND JIJ HIERVAN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET JE VRIENDEN!